Ingezonden persbericht


Nominaties landelijke chr. verhalenwedstrijd "Ontdekt" bekend

Gisteravond zijn in Numansdorp de nominaties bekend gemaakt voor de vierde landelijke "Tolle Lege" jeugdboekenprijs. Ieder jaar wordt in aanloop naar de kinderboekenmaand een wedstrijd georganiseerd waaraan de jong en oud (vanaf 10 jaar) mag meedoen. Dit keer ging de verhalenwedstrijd over het thema "Ontdekt", het thema van de komende chr. boekenmaand 2007.

De wedstrijd

Jaarlijks wordt door de bekende christelijke bibliotheek Tolle Lege uit Numansdorp een verhalenwedstrijd uitgeschreven. Doel van deze wedstrijd is om nieuw talent in de schijnwerpers te laten treden. Jaarlijks strijden zo'n 50 schrijvers om de eerste plaats.

De genomineerden

De volgende nominaties zijn door de jury bekend gemaakt:

Niklas de Boer uit Staphorst (14 jaar) met zijn verhaal "Nachtelijke ontdekkingen"

Janneke Diepeveen uit Stellendam (13 jaar) met haar verhaal "Een vreemde ontdekking"

Anne-Marie van Gelder uit Nijkerkerveen (19 jaar) met haar verhaal "De geheime plek"

Helena Lobbezoo uit Gorinchem (23 jaar) met haar verhaal "Een waardevolle verrassing"

Kees van Montfoort uit Montfoort (50 jaar) met zijn verhaal "Betrapt"

Barth Numan uit Klaaswaal (35 jaar) met zijn verhaal "Een stem in de nacht"

Carla Robbe uit Nijkerk (42 jaar) met haar verhaal "In de krant of aan de kant"

Nettie van WIngerden uit Gouda (40 jaar) met haar verhaal "Dear Diary"

Het boek

De winnaar krijgt een boekenpakket en een publicatie in het boek " Ontdekt! " wat D.V. september bij uitgeverij De Groot Goudriaan uit Kampen zal verschijnen. Tevens zullen in de bundel verhalen worden gepubliceerd die van de jury een "eervole vermelding" kregen. Naast dit nieuwe talent zullen aan het boek wat D.V. september op de BCB beurs zal worden gepresenteerd, de auteurs Jan Willem Blijdorp, Adri Burghout, Ben de Raaf en Riny van der Mark hun medewerking verlenen.

Kinderboekenmaand

Het thema van de komende chr. kinderboekenmaand, die gehouden zal worden van 15 september tot en met 31 oktober 2007 is Ontdekt! - over geheimen in christelijke kinderboeken. Met dit thema gaat een wereld voor de lezer open: van ontdekkingsreizen tot een bang geheim dat een kind met zich meedraagt; van schatgraven tot de mysterieuze ontdekking van het geheimschrift; van een vrolijke verrassing tot een dagboek met een slotje. Bovendien is er rond het thema aandacht voor het geheim van het christelijk geloof, voor het ontdekken van wat God wil met het leven van zijn schepselen, of het ontdekt worden door God zelf.

Uitslag

De winnaar van de "Tolle Lege" jeugdboekenprijs wordt bekendgemaakt op 31 mei a.s.



Ingezonden persbericht