Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 17-05-2007

Politie pakt huiselijk geweld aan

Vlijmen Woensdagavond is in zijn woning een 45-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Politie neemt harddrugs in beslag

s-Hertogenbosch Woensdagavond heeft de politie op verschillende locaties in s-Hertogenbosch in totaal vijf personen aangehouden. De mannen, in de leeftijden van 31 tot 41 jaar uit s-Hertogenbosch en een 45-jarige man uit Boxtel, hadden harddrugs bij zich. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Een 35-jarige Bosschenaar wordt verdacht van het dealen van harddrugs en is inverzekeringgesteld.

Politie houdt mannen aan na bedreiging

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is in zijn woning in de Rijnstraat een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 48-jarige plaatsgenoot eerder deze middag. De aanleiding zou een huurconflict zijn. De 35-jarige man is inverzekeringgesteld.

Uden Woensdagavond is in de Veghelsedijk een 37-jarige man uit Veghel aangehouden. De man bedreigde een 44-jarige en een 36-jarige Udenaar en droeg een bijl bij zich. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Hij is inverzekeringgesteld. De aanleiding is nog onbekend.

Aanhouding na huisvredebreuk

Cuijk Woensdagavond kreeg de politie de melding van een 22-jarige man dat zojuist vermoedelijk twee personen ruiten van zijn woning in de Vuurijzerstede vernielden en vervolgens naar binnen gingen. De 22-jarige man is de woning uitgegaan. Na onderzoek van de inmiddels gearriveerde politie kon korte tijd later in zijn woning in Herpen een 18-jarige man worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze huisvredebreuk. De verdachte is voor nader onderzoek naar de toedracht inverzekeringgesteld. De aanleiding ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Identiteit slachtoffer vastgesteld

Oploo De identiteit van de man, die in de woning aan de Striep werd aangetroffen waar dinsdagnacht een brand uitbrak, is vastgesteld. Het betreft de 52-jarige bewoner van deze woning. De politie zet het onderzoek naar de oorzaak van de brand voort.

POLITIE CONTROLEERT INTENSIEF OP JEUGD IN USSEN

Negen jongeren aangehouden en vele malen een verbaal

Oss - De politie heeft ook deze maand weer intensief gecontroleerd op jeugd in Ussen. In totaal zijn er negen jongeren aangehouden, waarvan vijf zich op verboden terrein bevonden, twee waren niet in het bezit van een geldig ID-bewijs, één nuttigde alcohol op straat en één jongere had cocaïne bij zich. Tevens kregen 25 jongeren een verbaal.

Begin april startte de politie met de controles naar aanleiding van meldingen van overlast zoals: geluidsoverlast, het achterlaten van vuilnis, gebruik van alcohol, mogelijk gebruik van drugs en het plegen van vernielingen. Vooral jeugdagenten, de bike-unit en motoragenten zijn vrijwel iedere dag in de wijk te vinden. Daarbij wordt op verschillende tijdstippen gecontroleerd, waaronder ook op verkeersgedrag van bijvoorbeeld bromfietsers. In totaal zijn er 25 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 18 voor verkeersovertredingen.

Door opvallend in de wijk aanwezig te zijn en overlast direct aan te pakken, probeert de politie jeugdoverlast beheersbaar te maken en tot een minimum te beperken. Op uw melding wordt alert gereageerd. De politie treedt ter plaatse waar nodig op en koppelt haar activiteiten terug naar de melder en de ouders. Tevens worden namen genoteerd om bij te houden welke jongeren zich waar bevinden. De politie spreekt jongeren direct aan op normafwijkend gedrag.

Laatst gewijzigd 17-05-2007 14:49 | © Politie Brabant-Noord