Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 17-05

BERGEN OP ZOOM, 17 mei 2007

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Van Beethovenlaan hield op woensdagmiddag een 34-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. De vrouw had winkelwaar ter waarde van ongeveer 6,- niet bij de kassa ter afrekening aangeboden. De vrouw is door de politie overgenomen en verhoord. Ze is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole TOP 10 weg

DINTELOORD: De politie hield op woensdag tussen 09.50 uur en 14.10 uur een snelheidscontrole aan de Steenbergseweg. Van de 3399 passanten waren er 101 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 95 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

N 259 Bergen op Zoom Steenbergen Dinteloord
Over trajecten

Het traject Bergen op Zoom - Dinteloord is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen (69) terug te dringen. Dagelijks maken ongeveer 2600 fietsers en bromfietsers gebruik van deze weg aangezien Bergen op Zoom veel scholen huisvest welke voorzien in de behoefte van de omliggende gemeenten zoals Steenbergen en Tholen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Het traject gereden vanaf de A58 bij Bergen op Zoom, via Halsteren en Steenbergen naar de aansluiting met de A29 onder Dinteloord. In dit traject liggen zeer veel gelijkvloerse kruisingen. Met name de kruising van de Randweg Noord en de Halsterseweg te Bergen op Zoom is een zeer verkeersonveilig punt aangezien alle soorten weggebruikers in allerlei richtingen gebruik maken van deze oversteekmogelijkheid.

De N-259 is ruim 20 kilometer lang en wordt 32 keer onderbroken door een kruispunt zonder en 6 keer door een kruispunt met verkeerslichten. De wegbeheerder heeft op deze weg inmiddels 4 rotondes aangelegd.

De Randweg Noord te Bergen op Zoom bestaat uit twee gelijkwaardige rijbanen verdeeld in twee gelijkwaardige rijstroken. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km(buiten de bebouwde kom) en 70 km (binnen de bebouwde kom) per uur. Deze weg is geheel aangeduid als voorrangsweg en de kruisingen als voorrangskruising.

De N-259 bestaat uit een rijbaan welke is onderverdeeld in twee gelijkwaardige rijstroken,. Naast de N-259 zijn aparte fietsstroken danwel fietspaden aangelegd aan beide zijden van deze weg. In Halsteren liggen ze pal tegen de rijbaan en daarbuiten vrijliggend en van de rijbaan gescheiden door een smalle tot bredere wegberm

Een groot deel van de N-259 ligt binnen de bebouwde kommen van de gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Buiten de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. Alle wegen die samen de N59 vormen zijn aangeduid als voorrangsweg of de kruisingen als voorrangskruising. Dit is door borden aangeduid.

Hennepkwekerij ontmanteld

ROOSENDAAL: De politie ontdekte na warmtemetingen in een loods aan de Veenen een hennepkwekerij met 516 planten. De planten en bijbehorende apparatuur zijn geruimd en zullen worden vernietigd. Bij de ruiming bleek de stroom buiten de meter om te worden afgenomen. Van het energiebedrijf zal aangifte worden opgenomen van stroomdiefstal. De eigenaar van de hennepkwekerij, een 32-jarige inwoner van Roosendaal is aangehouden en verhoord. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na bedreiging politieman

ROOSENDAAL: De politie assisteerde de woningbouwvereniging op woensdagmiddag bij de ontruiming van een pand aan de Philipslaan. Een 47-jarige man, die niets met de ontruiming van doen had, bemoeide zich met de situatie en bedreigde een politiemedewerker ernstig. Hierop is hij aangehouden. De politieman heeft aangifte gedaan van bedreiging. Enkele uren na zijn aanhouding en na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag omstreeks 22.30 uur een 40-jarige man uit Roosendaal aan in een woning in het centrum van Bergen op Zoom. De man had zijn vriendin in haar woning mishandeld door haar te schoppen, te slaan en haar keel dicht te knijpen. Een buurtbewoner hoorde het rumoer en belde de politie. Deze hield de 40-jarige man aan en stelde hem inverzekering. Van het 31-jarige slachtoffer is aangifte opgenomen.

Man meldt zich op politiebureau na vernielen ruiten

ROOSENDAAL: Een 20-jarige man meldde zich donderdag even na middernacht op het politiebureau aan de Bovendonk. De man vertelde meerdere ruiten te hebben vernield, onder andere aan de Norbartlaan. Ook had hij banden van autos lek gestoken. De man is voor onderzoek ingesloten en er werden inderdaad gesneuvelde ruiten aangetroffen. Van een restauranteigenaar aan de Norbartlaan is aangifte opgenomen. Van de gedupeerde school zal later aangifte worden opgenomen. Er zijn in de omgeving geen autos met lek gestoken banden aangetroffen. De politie verzoekt eigenaren van autos met vernielde banden zich te melden via 0900-8844 voor het doen van aangifte.
Op donderdagmiddag is de verdachte met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden na niet kunnen tonen identiteitsbewijs

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdag om 20.45 uur melding dat er een groep vervelende jongeren bij het winkelcentrum stond. De politie controleerde de identiteit van de jongeren. Een 15-jarige jongen uit Roosendaal kon hieraan niet voldoen en is aangehouden. De politie stelde hem na een identiteitsonderzoek in vrijheid met een proces-verbaal.

Auteur: Inge Rijgersberg