Ingezonden persbericht

JUNIOR STROUS LAAT OPENINGSRACE BRL V6 SCHIETEN

WASSENAAR, 17 MEI 2007 - Naast de Champcar Atlantic races in Amerika zal Junior Strous dit seizoen ook uitkomen in de Benelux Racing League V6 (BRL V6). Doordat de Nederlander echter nog herstellende is van een zware polsbreuk, laat de 21-jarige coureur de eerste races dat komend weekend op het circuit van Zolder (België) wordt gehouden schieten. De inwoner uit Wassenaar verwacht wel de overige zes raceweekenden voor het raceteam van Weytech Racing uit te komen.

Vorig jaar maakte Junior Strous voor de eerste keer kennis met de BRL V6. Op uitnodiging van Arend de Boer van Best Box Racing reed hij zonder enige voorbereiding de BRL V6 races dat in het voorprogramma van de A1 Grand Prix op Zandvoort werd gehouden. En niet zonder succes, want hij pakte direct de vierde snelste tijd in de kwalificaties. In de races had Strous met de nodige pech te maken. In de eerste wedstrijd werd hem een podiumplaats ontnomen nadat hij van de baan werd gedrukt. In de afsluitende manche vertrok hij van de laatste plaats en vocht zich met slicks op een natte baan naar de zevende stek.

Junior had met deze prestatie zijn visitekaartje aan de overige deelnemers én de organisatie afgegeven en hij hield contact met initiatiefnemer Harry Maessen. De organisator bracht Strous onder bij Weytech Racing dat beter bekend staat onder de naam Collé Rental & Sales uit Sittard. Het team werd in 2006 kampioen met Sandor van Es. Naast de Amsterdammer en de ervaren Donald Molenaar zal ook Junior Strous in 2007 voor de regerend kampioen uitkomen.

JUNIOR STROUS: "Jammer dat ik de eerste races van het BRL V6-seizoen moet missen. Ik ben een aantal weken geleden in een privé kliniek geopereerd aan mijn rechterpols en probeer momenteel via fysiotherapie terug te komen. De genezing gaat voorspoedig maar ik heb nog een lange weg te gaan. De BRL V6 races van Zolder komen nu net iets te vroeg voor me. Het herstel zal ongeveer drie weken in beslag nemen, precies op tijd want een week later is de volgende Champcar Atlantic race op het circuit van Portland. Mijn doelstelling is om daar naar toe te werken. Ik kijk in ieder geval uit om daarna mijn rentree in de BRL-V6 te maken, want dit is gewoon een stoere raceklasse. Ik ben er tijdens de volgende BRL V6 races op Spa-Francorchamps gewoon weer bij."

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Junior Strous' officiële website: www.juniorstrous.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).