Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hardenberg, 20 februari 2007

VENICE NAAR PODIUM HARDENBERG

Venice was de laatste jaren bijna kind aan huis in de Nederlandse theaters en is dat zeker in Podium Hardenberg. Vanuit de gigantische fanbase die Venice in Nederland rijk is kwam echter de vraag wanneer de band weer eens in clubs zou spelen. Daar is werk van gemaakt met als resultaat een korte tour in het Nederlandse clubcircuit. Op vrijdag 18 mei staat Venice live in Podium Hardenberg

Venice is een Amerikaanse folk/country-rock-band bestaande uit de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De Lennons brengen eigen composities in de stijl van The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. De band werd opgericht in 1977 in Venice, Californië. De Lennons traden onder meer op in begeleidingsbands van Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne. Belangrijkste kenmerk van de band zijn de ongekend mooie meerstemmige vocalen. De groep werd in Nederland bekend dankzij een optreden in het radio- en tv-programma 'Twee meter-sessies' van Jan-Douwe Kroeske en is hier inmiddels ongekend populair. David Crosby noemde Venice al eerder: "The best vocal group in the country, and one of the best groups of any kind I have ever heard." Vorig jaar september verscheen bij Universal Music het in Amsterdam opgenomen album 'Amsterdam', met daaraan gekoppeld een uitgebreide theatertournee.

Aanstaande zaterdag (04-02) zal de voorverkoop beginnen voor de 6 concerten in Nederland. Kaarten kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar via ticketservice (0900-3001250)en de vaste verkooppunten van Podium (zie www.poppodium.nl). Ieder concert zal natuurlijk, als gebruikelijk, afgesloten worden met een signeersessie voor de fans. Het toeval wil dat de Venice-vvk op dezelfde dag van start gaat dan de vvk van het concert van Chris Isaak in Podium op 10 april.

Concertinfo:
Datum :Vrijdag 18 mei 2007
Zaal open : 19.30
Aanvang : 20.30
Bijz. : Na afloop signeersessie
Voorverkoop : Start zaterdag 24 feb a.s.