Ingezonden persbericht


Persbericht
11 mei 2007

In het kader van de tentoonstelling Mariko Mori - Oneness, presenteert het Groninger Museum in samenwerking met De Pudding op 18 mei, een Japenese dance event; Disco de Tokyo. Het event vindt plaats in de Puddingfabriek in Groningen.

De Puddingfabriek zal op vrijdag 18 mei worden omgetoverd tot Japanse club met installatie- en interactieve videokunst, geïnspireerd door het Parijse cultuurcentrum 'Palais de Tokyo'. De muziek wordt verzorgd door DJ's Bukake en DJ Ramen Noodle. De DJ's, met Gronings-Japanse roots draaien J-Pop, een populaire Japanse muziekvariant. De term wordt breed gebruikt in Japan om verschillende muziekgenres mee aan te duiden, zoals pop, rock, dance, hiphop en soul.

Er lopen dames rond die gekleed zijn in Harajukustijl; een modestroming uit Tokyo, maar van oorsprong afkomstig uit de westerse cultuur. Op de binnenplaats van de Puddingfabriek worden bezoekers verwelkomd met sushi en sake. Japanse hapjes worden live gemaakt in een interactieve kooksessie. En er is een karaoke-show. Daarnaast presenteert het Groningse videocollectief Motion Sickness een interactieve video-installatie, waarbij de bezoekers zelf aan de knoppen mogen zitten. De mensen van Motion Sickness hebben in Japan inspiratie opgedaan; ze hebben er een tijd gefilmd en gewoond.

Mariko Mori
Disco de Tokyo is georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Mariko Mori - Oneness. Mariko Mori (Tokyo, 1967) behoort tot de belangrijkste jonge kunstenaars van dit moment. De tentoonstelling in het Groninger Museum toont vroege en recente fotografie, tekeningen, knuffelaliens en installaties. Het hoogtepunt in deze tentoonstelling is de interactieve installatie de Wave Ufo. Bezoekers kunnen de Wave Ufo betreden en een revolutionaire beleving ondergaan. De pers beschreef de "Ufo-experience" als een legale drug.

Gift
Alle bezoekers van Disco de Tokyo krijgen een voucher van het Groninger Museum, waarmee de tweede persoon gratis het Groninger Museum kan bezoeken.

Datum: Vrijdag 18 mei 2007
Tijd: 22.00 uur
Prijs: Entree ¤ 5 (inclusief sushi/saké, reductie op entree Groninger Museum)

Noot aan redactie: