Ingezonden persbericht


Persbericht

Alarmeringen hulpdiensten nu realtime via Google Maps

LOOSDRECHT, 18 mei 2007 - De laatste alarmeringen van de Nederlandse hulpdiensten zijn nu realtime te volgen op Google Maps.

Wie vraagt zich niet af waar de brandweer naar toe gaat als de spuitgasten met zwaailicht en sirenes langsrijden? Op de vernieuwde site van www.alarmeringen.nl is dit nu eenvoudig te zien.

De site is in een nieuw jasje gestoken. Grootste vernieuwing is de toevoeging van Google Maps, een kaart van Nederland waarop realtime de laatste alarmeringen te zien zijn.

Ook zijn de laatste uitrukken van de hulpdiensten eenvoudig per plaats of regio op te vragen en kunnen mensen zich registreren om de laatste voor hen relevante alarmeringen ook per mail of sms te ontvangen.

Alarmeringen.nl is de eerste site in Nederland waarop de laatste alarmeringen van de brandweer, ambulance en politie realtime op een geografische kaart te zien zijn.

Eerder al ging de site als eerste in Nederland van start met het aanbieden van gepersonaliseerde sms-alerts en rss-feeds van actuele alarmeringen.

Dit aanbod is nu dus uitgebreid met de mogelijkheid om persoonlijke mailalerts samen te stellen. Om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken, dienen mensen zich wel aan te melden voor een maandelijks abonnement vanaf 1,95 euro.

Op korte termijn zal het gebruik van Google Maps op Alarmeringen.nl verder worden uitgebreid, zodat ook bij een individuele alarmmelding een kaart kan worden getoond met de locatie. Tevens zal Alarmeringen.nl een speciaal bestand maken zodat gebruikers van Google Earth de laatste meldingen in deze applicatie kunnen bekijken.

---------------------
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht