PvdA Rotterdam



Do 17 Mei 2007 - PvdA Hillegersberg/Schiebroek

PvdA doorbreekt impasse rondom skatepark

De PvdA en GroenLinks hebben het dagelijks bestuur gevraagd om op korte termijn na te gaan of aan de Hazelaarweg een skatepark kan worden gerealiseerd. Beide partijen vinden het belangrijk de jongeren niet in de kou komen te staan nu er onvoldoende draagvlak is voor een skatepark in de Meidoorweide.

De locatie Meidoornweide voldeed het beste aan de indertijd opgestelde criteria. Nu blijkt dat er desondanks onvoldoende draagvlak bestaat voor deze locatie, hebben PvdA en Groenlinks gekozen voor de `second-best' optie. Ook de sociale controle is - gezien de aanwezigheid van de sportverenigingen - ondanks de wat afgelegen ligging ruim voldoende. Op de overige punten scoort deze locatie goed.

Het gebied rondom de parkeerplaats van onder meer de voetbalvereniging Schiebroek '94 en de windhondenrenbaan biedt voldoende ruimte voor de ontwikkeling van een skatepark met de beoogde omvang. Omdat er in de buurt van de beoogde locatie geen mensen wonen, kunnen de benodigde procedures snel worden afgewikkeld.

Jeugd- en jongerenbeleid is één van de belangrijkste speerpunten binnen de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Op dit moment is het aanbod voor deze groep onvoldoende binnen de deelgemeente. Jongeren hebben zelf meermalen om een attractief skatepark gevraagd.

Bijlagen: doc motieskatevoorzieningv6.doc Zie het origineel