Persberichten Eemland zuid, 12.40 uur

Utrecht, 20-05-2007

Verkeersongeval

AMERSFOORT Zaterdagavond omstreeks 20.40 uur is er op de kruising van de Zevenhuizerpoort met de oude Zevenhuizerstraat een aanrijding gebeurd, waarbij de bestuurder van een auto letsel heeft opgelopen.

De bestuurder, gegevens onbekend, heeft vermoedelijk de macht over het stuur verloren en is tegen een paal gebotst. Hoewel de bestuurder uit de auto is gestapt, bleek hij niet meer aanspreekbaar op het moment dat de politie arriveerde. De man is door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en met vermoedelijk schedelletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei kreeg de politie omstreeks 02.50 uur een melding dat de brandweer een brandende brommer op de Papaverstraat had geblust. De politie is ter plaatse gegaan. Uit onderzoek bleek dat de brommer vermoedelijk in brand is gestoken. Door de brand ontstond een ontploffing. Hierbij is de voorgevel van een pand aan de Papaverstraat beschadigd. De politie heeft aangifte opgenomen en heeft de brand in onderzoek.

Aanhoudingen bij vechtpartij

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei heeft de politie bij een horecagelegenheid aan de Hof vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Na een melding van een vechtpartij via de Horecatelefoon is de politie direct ter plaatse gegaan. Aldaar bleken de partijen reeds gescheiden. De politie heeft vier mannen, 17, 28, 30 en 31 jaar, allen afkomstig uit Amersfoort aangehouden. Vermoedelijk is de vechtpartij onstaan toen iemand met bierviltjes begon te gooien. De politie heeft de vechtpartij in onderzoek en heeft de vier aangehouden mannen ingesloten.

Twee aanhoudingen

AMERSFOORT Zaterdagavond omstreeks 22.45 uur heeft de politie op de Bisschopsweg twee mannen aangehouden, één wegens vernieling en diefstal en één wegens mishandeling.

Na een melding is de politie naar de hoek van de Bisschopsweg / Hendrik van Viandenstraat gegaan. Daar bleek een 36-jarige Amersfoorter bij een winkel aan de Hendrik van Viandenstraat een ruit te hebben vernield en goederen had weggenomen. Hierbij werd hij door twee getuigen betrapt en aangehouden. De politie kon ter plaatse de man aanhouden. Tijdens het boeien van de man, werd deze in zijn gezicht geslagen door een van de getuigen. Hierbij werd eveneens verbaal flink uitgehaald. De agenten hebben de getuige, een 39-jarige man uit Amersfoort, daarop aangehouden wegens mishandeling. Omdat een opstootje ontstond, heeft de politie beide mannen overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 18 mei omstreeks 15.45 uur heeft de politie drie winkeldieven op de Utrechtsestraat aangehouden.

Na melding dat een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Utrechtsestraat achter drie verdachten van winkeldiefstal aanzat, is de politie ter plaatse gegaan. Aldaar zag de politie dat de drie verdachten (18, 19 en 23 jaar afkomstig uit Amersfoort, Nijkerk en Hoevelaken) ingestapt waren in een lijnbus. De politie heeft de bus vast gereden en is naar binnen gegaan. Op aanwijzen van de beveiligingsmedewerker konden de drie verdachten worden geïdentificeerd en aangehouden. De mannen zijn heengezonden met een toegangsverbod en proces-verbaal. De goederen zijn geretourneerd aan de winkel.

Getuige gezocht

AMERSFOORT Afgelopen woensdag 16 mei 2007 is een 14-jarige jongen uit Amersfoort op de Nijenrode door een duw over zijn fiets geklapt en heeft daarbij letsel opgenomen. De politie zoekt getuigen.

De jongen fietste tussen 16.00 en 16.30 uur op de Nijenrode komende vanaf de Zwarte Steeg. Hij hoorde vanachter een scooter met hoge snelheid naderen. Hierop keek hij achterom. Vervolgens fietste hij verder en hoorde de scooter dichterbij komen. De jongen zag dat de scooter vanaf het midden van de weg naar rechts reed. Ineens voelde hij een duw tegen zijn linkerschouder en viel hij op de grond. Van een onbekende getuige hoorde hij dat hij over zijn fiets was geklapt. Hij probeerde op te staan, maar kon dit niet. Na onderzoek door de huisartsenpost bleek dat de enkelband vermoedelijk is gescheurd. De politie wil graag in contact komen met de onbekende getuige en verzoekt deze zich te melden bij de politie van district Eemland zuid via 0900-8844.

Verkeersongeval

WOUDENBERG Vrijdagochtend 18 mei heeft omstreeks 09.05 uur op de kruising Van Gendtlaan / Piet Heijnlaan een aanrijding tussen twee autos plaatsgevonden. Een 34-jarige bestuurder uit Woudenberg had geen voorrang verleend aan een 65-jarige plaatsgenote. De vrouw is voor controle door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Beide voertuigen waren beschadigd, maar konden nog rijden.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Zaterdagochtend 19 mei omstreeks 05.45 uur heeft de politie op de Lageweg een 68-jarige man uit Amersfoort aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel de agenten op, omdat hij slingerend over de A28 reed en bij de afrit van de A28 de Hogeweg op een rood verkeerslicht negeerde. Hij is staande gehouden en daarbij gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek onder invloed en is daarop aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 400 ug/l in zijn lichaam had. Hij is heengezonden met een rijverbod van drie uur en twee bekeuringen: één voor rijden onder invloed en één voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zaterdag 19 mei heeft de politie omstreeks 04.55 uur een 25-jarige Amersfoorter aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag door de binnenstad van Amersfoort. Op de Teut is hij staande gehouden en onstond het vermoeden van alcoholgebruik. De ademtest wees inderdaad alcoholgebruik uit en de man is hierop aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 570 ug/l in zijn lichaam had. Hij is hierop heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagavond 18 mei heeft de politie op de Heideweg omstreeks 23.20 uur een 37-jarige man uit Hooglanderveen aangehouden wegens rijden onder invloed.

Een agent zag in zijn vrije tijd een voertuig slingeren over de Outputweg te Amersfoort. Op de Heideweg heeft hij de man staande gehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 525 ug/l in zijn lichaam had. De man is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.