Politie Groningen

Maandag 21 mei 2007

Provincie Groningen, 21-05-2007

Groningen: motorrijder te hard op de rem

Een 46-jarige motorrijder uit het Duitse Laar is zondagmorgen gewond geraakt op de Beneluxweg in Groningen. De man remde teveel op zijn voorwiel waardoor deze blokkeerde. Gevolg was dat de Duitser van zijn voertuig viel. Hij is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: alcomobilist schept fietser

Een 41-jarige fietser is zondagavond op de Poelebrug in zijn woonplaats gewond geraakt doordat hij werd aangereden door 25-jarige plaatsgenoot. De 25-jarige automobilist wilde op de brug afslaan, maar zag de fietser over het hoofd. Uit een ademanalysetest kwam naar voren dat de automobilist had gedronken. Hij had 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs is ingevorderd. De fietser moest zich in het ziekenhuis behandelen aan verwondingen aan zijn gelaat. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: racefietser botst tegen meisje

Zondagmiddag zijn een racefietser uit Burgum en een 8-jarig meisje uit Leek licht gewond geraakt. Zij fietsten elkaar op de Auwemalaan tegemoet. De man uit Burgum (leeftijd onbekend) fietste samen met zijn zoon in een gangetje van zon 25 km/uur. Het meisje fietste ineens achter haar ouders vandaan. De racefietser kon haar niet ontwijken. Hij klaagde over duizeligheid en een pijnlijke schouder. Het meisje had een ei op haar hoofd. Zij zijn beiden voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Boerakker: visserijcontrole

De politie heeft zondag rondom Leek vissers gecontroleerd. Er werden circa tien vissers aan een controle onderworpen. Een kreeg een bekeuring, omdat hij zonder visakte viste.

Lauwerzijl: rijbewijzen van motorrijders ingevorderd

De politie heeft zondag op de Stadsweg in Lauwerzijl meerdere rijbewijzen ingevorderd. Een 40-jarige motorrijder uit Noordbroek reed samen met een 43-jarige motorrijder uit Bedum. De man uit Noordbroek werd betrapt met 137 km/uur. De man uit Bedum maakte het met 143 km/uur nog iets bonter. Daar is 80 km/uur toegestaan en ze werden langs de kant van de weg gezet. Hun rijbewijzen werden ingevorderd. Tenslotte viel een 30-jarige motorrijder uit Lauwerzijl door de mand. Hij reed ook, met 137 km/uur, te hard op de Stadsweg. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de heren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eemshaven: rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole

De politie heeft zondagmiddag op de N33 bij Delfzijl een snelheidscontrole gehouden. Er werden circa 380 automobilisten gecontroleerd. Hiervan reden zeven personen te hard. Een 37-jarige motorrijder uit Duitsland reed 150 km/uur. Dat is 70 km/uur te hard, dus zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 35-jarige automobilist uit Scheemda moest ook zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 136 km/uur. En ook hij moest zijn roze papiertje inleveren.

Zeerijp: alcomobilist steelt auto

Een 35-jarige Stadjer is zondagavond aangehouden voor rijden onder invloed en diefstal van een auto. Agenten reden op de Terhornseweg in Zeerijp toen ze door een passant werden aangesproken dat er een auto in de sloot lag. Na onderzoek troffen agenten een auto met daarin onder andere de Stadjer. Een 46-jarige inzittende uit Zeerijp riep direct dat de Stadjer de auto van zijn kennis had meegenomen. Dat hij onder invloed van alcohol en drugs reed en dat hij de sloot in was gereden. De Stadjer werd ingerekend. Hij bleek ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De 52-jarige eigenaresse van de auto uit Zeerijp verklaarde dat de Stadjer zonder haar toestemmening de auto had meegenomen. Zij doet aangifte van diefstal. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: auto tegen boom

Zondagavond is een 49-jarige automobilist uit Winschoten gewond geraakt toen hij tegen een boom botste op de Zuiderveen in Winschoten. Toen agenten ter plaatse kwamen stond de auto vol rook. De auto begon te branden, maar ze wisten de brand te blussen. Het slachtoffer zat bekneld en is door de brandweer uit zijn benaderde postitie bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Hij kon zich van het ongeval niets herinneren. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Hoogezand: snelle automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 33-jarige automobilist uit Veendam moest zondagnacht zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 149 km/uur op de Kielsterachterweg, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Grijpskerk, Waardweg: aantal geregistreerde voertuigen: 747, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zoutkamp, Panserweg: aantal geregistreerde voertuigen: 253, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80km/uur.