Ingezonden persbericht


Persbericht, 26 maart 2007

ICT-Innovatiecongres ICTDelta: van Hyves tot voedselverlies

Het succes van Hyves, accurate tijdmetingen bij marathons, telemonitoring van patiënten en het tegengaan van voedselverlies. Dit is een kleine selectie van onderwerpen die aan bod komen tijdens 'ICTDelta, het ICT-Innovatiecongres' op 22 en 23 mei in het Beatrix Theater in Utrecht. Ruim tweeduizend ICT-onderzoekers, -aanbieders en -gebruikers discussiëren over de mogelijkheden van ICT in verschillende sectoren, en geven het startschot voor een aantal grote samenwerkingsverbanden voor de toekomst.

ICTDelta is de opvolger van het jaarlijkse ICT-Kenniscongres en wordt georganiseerd door ICTRegie. Voorafgaand aan het congres heeft het bureau Heliview onderzoek gedaan naar de behoeften van ICT-bedrijven, ICT-kennisinstellingen en gebruikers van ICT. De uitkomsten van dit onderzoek vormden de basis voor het congresprogramma. De eerste congresdag staat in het teken van technologische innovatie en is met name gericht op kennisinstellingen en bedrijven. De tweede dag staat in het teken van innovatieve toepassingen van ICT, en is met name gericht op (professionele) gebruikers van ICT, zoals groothandels, zorginstellingen, banken en overheidsorganisaties.

***ICT-Innovatieplatforms***
Tijdens ICTDelta presenteert een aantal ICT-Innovatieplatforms zichzelf. Een ICT-Innovatieplatform is een thematisch samenwerkingsverband van onderzoekers, ondernemers en gebruikers. Zij definiëren gezamenlijk uitdagende onderzoeksvragen en ontwikkelen strategische onderzoeksagenda's. Voorbeelden van ICT-Innovatieplatforms in oprichting zijn Software als Service, Zorg en Creatieve Industrie. ICTRegie stimuleert deze platforms en biedt zonodig praktische hulp en eventueel een startsubsidie.

***ICT-Startersmarkt***
Tijdens ICTDelta is er speciale aandacht voor de ICT-starter. ICTRegie reikt op beide dagen de ICTDelta Startersprijs ter waarde van vijfduizend euro uit aan de beste starter, die zich presenteert op de startersmarkt. Bezoekers van het congres bepalen welke starter zij het meest kansrijk achten.

***Second Life***
Niet alleen in het Beatrixgebouw, maar ook op internet kunnen geïnteresseerden elkaar ontmoeten in een virtuele versie van ICTDelta. In Second Life wordt hiervoor tijdelijk een ruimte ingericht. In deze ruimte kunnen bezoekers in contact treden met adviseurs, folders en artikelen van deelnemende instellingen lezen, en elkaar ontmoeten aan de bar. Ook zijn hier presentaties te vinden van de sprekers op beide dagen.

***Discussiediner***
Op de avond van de eerste dag discussiëren beslissers uit het bedrijfsleven, het openbaar bestuur en de onderzoekswereld onder het genot van een diner over de effecten van de moderne Informatie- en Communicatietechnologie voor de maatschappij. Deze 'ICTDelta Vanguard' vindt plaats in het Geldmuseum te Utrecht.

***Toekomstvisie***
Na onder andere Paul Smit van Philips Medical Systems, Koen Kam van Hyves en Alexander Rinnooy Kan van EPN (Platform voor de informatiesamenleving), treedt trendwatcher Adjiedj Bakas op als afsluitende hoofdspreker. Adjiedj Bakas is een van Europa's belangrijkste trendwatchers. In de afsluiting van ICTDelta gaat hij in op belangrijke ICT-trends en ontwikkelingen. Met scherpe blik en vol humor observeert hij grote en kleine ontwikkelingen in Nederland, Europa en de wereld.

---
Meer informatie voor de pers bij:

ir. Sonja Knols
T: +31 (0)70 344 08 26
persberichten@ictregie.nl
zie www.ictdelta.nu voor meer informatie en het volledige programma

###

Wijzigingen doorgeven, aanmelden of afmelden voor deze e-mailservice: persberichten@ictregie.nl

ICTRegie
Anna van Saksenlaan 51
Postbus 93230
2509 AE Den Haag

---
ICTRegie vergroot de Nederlandse innovatiekracht door versterking van de ICT-kennisinfrastructuur en verbetering van de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen. ICTRegie is er voor bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, overheid, maatschappelijke en intermediaire organisaties. ---