Gemeente Maassluis

Uitreiking verkeersdiplomas

Op dinsdag 22 mei worden in de Koningshof aan de Uiverlaan in Maassluis de verkeersdiploma's uitgereikt aan de geslaagde leerlingen uit de groepen 7 van de Maassluise basisscholen.

Op 19 april werd het landelijk theorie verkeersexamen op de basisscholen in Maassluis afgenomen. Hieraan deden 348 kinderen mee. Van hen hebben 9 kinderen de volle 40 punten behaald. Vervolgens is op
1, 2 en 3 mei het praktische gedeelte, het fietsexamen, afgenomen. De leerlingen moesten een vastgestelde route rijden, terwijl vrijwilligers langs de route beoordeelden of zij zich correct aan de verkeersregels hielden.

In totaal zijn 7 kinderen zonder fouten in het theoretisch en praktisch gedeelte geslaagd. Zij worden op 22 mei tijdens de feestelijke diploma-uitreiking in de Koningshof gehuldigd met een cum-laude diploma, een medaille en een bos bloemen. Verkeerswethouder Arie van der Knijff en inspecteur van politie Jan Langendoen zullen de uitreiking doen.

Gelukkig hebben weer veel ouders meegewerkt om als postouder dit evenement mogelijk te maken. Ook zij worden in het zonnetje gezet, evenals de mensen van stadstoezicht die bij het afnemen van dit examen betrokken waren.