Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

Symposium Duurzame Technologie op De Haagse Hogeschool

Op dinsdag 22 mei vindt voor de vijfde keer het symposium âDuurzame Technologieâ plaats op De Haagse Hogeschool van 13.30 â 20.30 uur. De Haagse Hogeschool is betrokken bij meerdere duurzame technologie projecten, zowel in Nederland als in het buitenland. Voorbeelden in eigen land zijn het windturbineproject en de deelname aan de Shell Eco Marathon. In het buitenland zijn studenten onder meer aan het werk in Zuid Afrika en Kenia met waterpompen en de ondersteuning van een gemeenschap in Nicaragua bij het zelfvoorzienend krijgen van de energievoorziening.

Op het symposium âDuurzame Technologieâ worden de projecten van De Haagse Hogeschool gepresenteerd, naast duurzame projecten door bedrijven en andere scholen. Verder is er veel ruimte om te netwerken, en de mogelijkheid om tips en ideeën uit te wisselen. Het symposium vindt plaats op de hoofdlocatie van De Haagse Hogeschool op het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Meer informatie op www.duurzametechnologie.org.

Extra aandacht tijdens dit vijfde symposium krijgt het thema Duurzaam Bouwen. Bedrijven, onderwijsinstellingen en Senter Novem willen komen tot een regionaal netwerk dat zich bezighoudt met projecten en onderwijs op het gebied van duurzaam bouwen.