Technische Universiteit Delft

Ondernemerschap Congres 2007 in Delft

Hoe creëer je een succesvol bedrijf?

Diverse prominente ondernemers beantwoorden op dinsdag 22 mei tijdens Het Ondernemerschap Congres 2007 de vraag hoe je een succesvol bedrijf opbouwt. Onder de sprekers zijn directeur/oprichter Victor Muller van Spyker, prof. Wim Dik en Zakenvrouw van het Jaar 2006 Esther Raats-Coster. Het congres is onderdeel van de Week van de Technostarter, die plaatsvindt op de TU Delft van 21 tot 24 mei.

YES!Delft, de stichting die namens de TU Delft en de gemeente Delft ondernemerschap stimuleert, verzorgt van 21-24 mei de Week van de Technostarter. Dit is een jaarlijks evenement aan de TU Delft met diverse activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in ondernemerschap. Het belangrijkste onderdeel van de week vindt plaats op dinsdag 22 mei: Het Ondernemerschap Congres 2007. Dit congres biedt een gevarieerd programma rond het thema 'How to build your leading firm'. Toonaangevende bedrijven laten zien hoe zij een plek in de markt hebben veroverd.

Victor R. Muller, directeur van Spyker Cars, leidt de dag in met een verhaal over hoe hij Spyker terug op de kaart heeft gezet als automerk. Daarna zal Esther Raats-Coster, Zakenvrouw van het Jaar 2006, een lezing geven over hoe zij van haar bedrijf Bandridge een Europese speler maakte. Ook krijgen de bezoekers de kans om het verhaal achter de uiterst succesvolle stormbestendige SENZ paraplu te horen.

Bijzonder interessant voor de wetenschappers en studenten wordt een programmaonderdeel dat dr.ir. Paul Breedveld verzorgt over hoe je als wetenschapper je kennis naar de markt kunt brengen. Voorafgaand aan het programma kan men kennismaken met de technostarters van de TU Delft op de Technostartersbeurs.

Het Ondernemerschap Congres is een van de onderdelen van de Week van de Technostarter. Andere elementen zijn de business games: DO IT! Game (21 mei) en EUREOS 24-hours Business Game (23 mei) en het Slotdebat (24 mei). Een extra element is een Special Lecture door Kenneth P. Morse (directeur van het MIT Entrepreneurship Center en veelvoudig ondernemer) op 31 mei over "Critical Success Factors in High Tech Entrepreneurshipo: what's hot and what's not"! Voor meer informatie over deze onderdelen en aanmeldingen zie: www.yesdelft.nl/week.

Programma Het Ondernemerschap Congres 2007, dinsdag 22 mei, Aula Congrescentrum van de TU Delft, Mekelweg 5:

12.00-13.00 uur: Ontvangst met lunch en Technostartersbeurs met Technostarters uit de YES!Delft Formule 13.00-13.20 uur: Welkomstwoord: Ondernemerschap op de TU Delft Prof.mr.dr.ir. Sicco C. Santema, TU Delft
13.20-14.30 uur: Hoofdlezing: Hoe Spyker weer een 'leading firm' werd Victor R. Muller, Spyker
14.30-14.45 uur: Pauze
14.45-15.30 uur: Parallelle sessie 1:
Hoe Airborne onmisbaar werd voor internationale klanten
Marco Brinkman, Airborne Composites

Hoe SENZ Umbrellas de parapluwereld radicaal veranderde
Gerwin Hoogendoorn, SENZ Umbrellas

How Breedveld brings science to the market

Paul Breedveld, BioMechanical Engineering, TU Delft

15.30-15.45 uur: Pauze
15.45-16.30 uur: Parallelle sessie 2:
How Raats-Coster turned a small Dutch company into a European firm Esther Raats-Coster, Bandridge International
Hoe BackupAgent miljoenen Gigabytes veilig opslaat
Robbert van Geldrop, BackupAgent

16.30-17.30 uur: Afsluitend rondetafel-gesprek onder leiding van prof.ir. Wim Dik met alle sprekers én de twee jongste technostarters uit de YES!Delft Formule

17.30-19.00 uur: Borrel