Saxion Hogescholen
BR>

ma 21 mei 2007

Minisymposium Saxion

Saxion Hogescholen en Van Hall Larenstein presenteren de nieuwe, voor Nederland unieke Associate degree Integrale handhaving omgevingsrecht, tijdens een minisymposium op dinsdag 22 mei 14.30-17.00 uur in de Buitensociëteit in Zwolle.

De nieuwe tweejarige deeltijd Ad-opleiding start in september bij zowel Saxion in Deventer als bij Van Hall Larenstein in Groningen. Voor deze Ad werken de hogescholen nauw samen. De hogescholen richten zich met deze deeltijdmogelijkheid vooral op mbo-ers met relevante werkervaring als handhaver of toezichthouder, die willen doorgroeien naar hbo-niveau maar vier jaar studie te lang vinden.

Tijdens het minisymposium wordt ingegaan op de veranderingen in de handhavingspraktijk van de wet- en regelgeving in de domeinen milieu, water, ruimtelijke ordening, bouw, veiligheid en natuur en landschap. Aan bod komt ook het belang van gedegen opgeleide toezichthouders en handhavers die integraal kunnen denken, over de grenzen van het eigen domein. De nieuwe Associate degree Integrale handhaving omgevingsrecht van Saxion Hogescholen in Deventer en Van Hall Larenstein in Groningen gaat deze `handhavers nieuwe stijl' opleiden.

Informatie over het minisymposium en de Ad Integrale handhaving omgevingsrecht is te vinden op www.saxion.nl


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------