Gemeente Almelo

Onthulling interactief lichtobject bij restaurant Kreta

18 mei 2007 - Dinsdag 22 mei opent cultuurwethouder Kuiper het eerste Kwartier van 2007 bij restaurant Kreta in de Stadsvijver aan de Klara Zetkinstraat 2 in Almelo. Hij onthult EL-37, een kunstwerk van Paul Klotz, dat bestaat uit een lichtinstallatie die reageert op temperatuur en op voorbijgangers. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De onthulling is om 20.30 uur.

EL-37

Paul Klotz (1975) is gespecialiseerd in het maken van interactieve lichtinstallaties. Daarbij vormen de aanwezigheid en de handelingen van bezoekers een wezenlijk onderdeel van de totale vorm van de kunstwerken. Paul Klotz studeerde af in de richting Kunst en Techniek aan de Saxion Hogeschool in Enschede en is nu Artist in Residence bij KITT Engineering in Enschede waar hij werkt aan de verdere ontwikkeling van lichtinstallaties en toepassingen daarvan binnen architectuur.

Kleurenanimatie

EL-37 (Eco-Lijn 37) gaat over de klimaatsverandering en de invloed van de mens daarop. Het is een zes meter hoge thermometer op het dak van het restaurant, die staat tegen de noordkant van de oude fabrieksschoorsteen. De achtergrond is groen en de kleur van de temperatuur is rood. Als de temperatuur stijgt, loopt de thermometer op. Zodra iemand het restaurant passeert, wordt een kleurenanimatie zichtbaar.

Jonge kunstenaars

Kwartier is een project van de Gemeente Almelo waarbij jonge kunstenaars de mogelijkheid krijgen een tijdelijk kunstwerk te plaatsen op een zelfgekozen openbare plek in Almelo. Kwartier startte in 2004 en wordt afgerond in 2007. Per jaar zijn er vier Kwartieren.

Zie ook:

* website Paul Klotz