Politie Groningen

Dinsdag 22 mei 2007

Provincie Groningen, 22-05-2007

Groningen: fietser gewond door aanrijding

Een 13-jarige jongen uit Groningen is maandagmorgen op de kruising van de Gratamastraat en de Van Hamelstraat gewond geraakt door een aanrijding. De jonge fietser verleende geen voorrang aan een 40-jarige automobiliste uit Groningen. Zowel de jongen als de vrouw hadden geen goed zicht, doordat een bestelbus half op het trottoir geparkeerd was. De jongen botste frontaal op de auto, waardoor hij en zijn fiets gelanceerd werden. Hij had meerdere zwellingen op zijn gezicht en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: jonge dief overlopen

Een 13-jarige jongen uit Groningen is maandagmiddag overlopen bij een diefstal in een bedrijfspand aan de Akkerstraat. Medewerkers hielden een jongen vast die in een kantoortje betrapt was. Toen hij er vandoor wilde gaan, werd hij vastgehouden. Getuigen verklaarden dat de jassen en tassen waren doorzocht en dat er een portemonnaie werd vermist. De jongen werd aan agenten overgedragen. De portemonnaie kwam uiteindelijk op aanwijzen van de jongen weer boven water. Het werd teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man onder invloed

Een 21-jarige Stadjer is maandagnacht op de Melkweg aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem zonder verlichting wegrijden. Zij twijfelden ook sterk aan de technische staat van de auto van de man. Een eerste controle wees uit dat hij zonder invloed reed. Hij had ruim 1,55 promille alcohol in zijn bloed. Ook reed hij zonder rijbewijs. Daarnaast had hij nog twee boetes of celstraf openstaan. Hij is ingesloten vanwege de openstaande boetes. Zijn auto is voor technisch onderzoek bij het bureau gestald.

Groningen: inbraak in school

Onbekenden hebben maandagnacht ingebroken in een school aan de Hora Siccamasingel. Ze forceerden een raam om een computerbeeldscherm mee te kunnen nemen. De politie doet onderzoek.

Groningen: politie controleert verkeer

De politie heeft maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg in Groningen. Acht personen kregen een bekeuring: mobiel bellen (4x), door rood licht rijden (2x), het niet dragen van de gordel (1x) bromfietser zonder helm (1x). Ook werd een minibike in beslag genomen. Agenten zagen de bike op de parkeerplaats van een supermarkt rijden. De bestuurder wilde via het fietspad de wijk in rijden, maar ging onderuit. De bestuurder ging er rap vandoor. Getuigen wisten te vertellen wie de eigenaar was van de bike. Daar werd aangebeld en de bike bleek van die persoon te zijn. De minibike werd in beslag genomen.

Tolbert: auto tegen boom

Een 22-jarige automobiliste uit Groningen is maandagochtend op de Hoofdstraat in Tolbert gewond geraakt. De vrouw schrok van een tractor met aanhangwagen die langs de kant van de weg stond. Bij het remmen in de bocht raakte de Groningse de macht over het stuur kwijt en kwam aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Ter Apel: visser krijgt proces-verbaal

De politie heeft maandagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 50-jarige visser uit Ter apel. De man zat aan het Stads-Ter Apelkanaal te vissen met drie hengels, terwijl de man slechts een vergunning had voor twee hengels. Bovendien maakte hij gebruik van een worm en een levende baars als aas. Voor beide aassoorten is het gesloten tijd. Daarnaast moet baars in de huidige periode, gelijk na de vangst worden teruggezet.

Grijpskerk: bromfietser gewond

Een 21-jarige bromfietser uit Grijpskerk is maandagmiddag op de Scholkekster in Grootegast gewond geraakt. De bromfietser reed vanaf de parkeerplaats de weg op en gaf daarbij geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste uit Niezijl. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond aan zijn been en hand. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: fietser botst op auto

Een 38-jarige fietser uit Amsterdam is op de Briklaan in Veendam gewond geraakt. De man botste op een voor hem rijdende 63-jarige automobilist uit Veendam. De fietser zag te laat dat de auto stopte. De Amsterdammer kwam hierbij ten val en liep een hoofdwond op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1540, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 270, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.