Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 22-05-2007

Politie houdt man aan na achtervolging

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag hebben agenten een 31-jarige man uit Schoonebeek na een achtervolging aangehouden. Surveillerende agenten hadden de man, rijdende in een personenauto, waargenomen op een industrieterrein in Emmen. Ze wilden hem staande houden ter controle. Op de Tweede Bokslootweg vermeerderde deze zijn snelheid en kreeg een stopteken. De bestuurder negeerde dit en ging er als een haas vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en kregen ondersteuning van collegas. Tijdens de achtervolging negeerde de man een rood stoplicht en gaf geen richting aan. Tevens bleef de man links rijden en hierdoor konden de agenten hem niet inhalen. Met een snelheid van 100 kilometer per uur reed de man over de Houtweg en sloeg ter hoogte van de Laan van de Eekharst rechtsaf, daar reed hij zich klem. De agenten zagen dat de man niet de enige inzittende was. Tezamen met een onbekende man vluchtte de man. Na een sprint kon de man worden aangehouden. De tweede man kon niet worden achterhaald. De aangehouden man is voorgeleid en ingesloten. (07-142441)

Politie onderzoekt inbraak

ASSEN - Maandagavond is bij een inbraak in een pand aan de Beilerstraat een TFT scherm gestolen. De dader heeft een raam vernield, waarna het scherm van het bureau kon worden gepakt. Een zoekactie kort na de inbraak in de omgeving, waarbij gebruik is gemaakt van een politiehond, heeft geen resultaat gehad. De politie onderzoekt deze inbraak verder. (07-141427)

Motoragenten bekeuren bromfietsers zonder helm

ELIM - Maandagmiddag heeft de politie tijdens een motorsurveillance op de Carstensdijk drie bromfietsers bekeurd die zonder helm reden. (07-142390)

Lichte hersenschudding en stijve spieren door aanrijding

ASSEN Maandagmiddag heeft een 45-jarige automobiliste uit Diphoorn vermoedelijk een lichte hersenschudding overgehouden aan een botsing met een 22-jarige automobiliste uit Veenhuizen. De vrouw uit Veenhuizen had last van stijve spieren. Het ongeval deed zich voor op de kruising van de Schepersmaat en de Graswijk. De vrouw uit Diphoorn reed over de Schepersmaat en verleende geen voorrang, een aanrijding was het gevolg. (07-142371)

Snelle bromfiets van de weg gehaald

SCHOONEBEEK - Maandagavond zagen agenten op de Burgemeester Ossellaan een bromfiets rijden. Ze gaven een stopteken maar de bestuurder ging er vandoor. Tijdens de achtervolging werden snelheden geklokt van ongeveer 100 kilometer per uur. Uiteindelijk reed hij een bouwland in waar de rit eindigde. Daarna kon de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Ter Apel, worden aangehouden. Zijn bromfiets, die niet verzekerd was en geen kentekenplaat had, is in beslag genomen. (07-142413)

Automobilist onder invloed aangehouden

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 21-jarige man uit Emmer Compascum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten gaven de beginnend bestuurder een stopteken op de Boslaan ter hoogte van het station in verband met een kapot achterlicht. De man werd gevraagd om mee te werken aan een blaastest. Hij blies ruim 0,7 promille en werd daarom aangehouden. (07-142438)

Vrouw bekeurd wegens niet handsfree bellen

EMMEN Maandagmiddag werd een 28-jarige vrouw uit Emmen staande gehouden voor het niet handsfree bellen in de auto. De APK van haar auto bleek ook te zijn vervallen. De vrouw kreeg voor beide overtredingen een bekeuring. (07-142443)

Wilt u nadere informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451127.