Gemeente Dongen


Moskee niet naar De Beljaart

Het bestuur van de moskee in Dongen heeft aan het college van burgemeester en wethouders laten weten geen gebruik te zullen maken van de mogelijkheid om nieuw te bouwen in De Beljaart. Die optie blijkt te duur. Het moskeebestuur kiest ervoor om aan de Anjerstraat gevestigd te blijven en het huidige moskeegebouw te vergroten.

Het college is in principe bereid daaraan medewerking te verlenen en wacht de definitieve plannen af. Zodra de plannen zijn ingediend, volgt daarover nadere informatie.

Begin 2005 verzocht het bestuur van de moskee in Dongen aan het college om in de nieuwbouwplannen van De Beljaart rekening te houden met de vestiging van een moskee. De moskee in de huidige vorm is namelijk te klein. Het college gaf aan dat de mogelijkheid er zou moeten zijn. In de opzet van het nieuwe plan De Beljaart zijn locaties opgenomen die voor maatschappelijke doeleinden kunnen worden gebruikt. De gemeente is al in gesprek met huisartsen en een apotheek over een nieuwe, gezamenlijke praktijk (AHOED).

Laatst gewijzigd: 17-5-2007