KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

22-5-2007

Einde de Sternklasse organisatie

In 1955 werd de Sternklasse organisatie opgericht en deze groeide uit tot een bloeiende club met wel 60 Sterns in een wedstrijdveld in de 80-er en 90-er jaren.

De Sternklasse ontwikkelde een hechte band met watersportvereniging de Koenen en opening en sluitingswedstrijden werden dan ook steevast op de Nieuwe Meer gevaren. De paas wedstrijden waren ook zeer geliefd onder de sternzeilers.

Helaas taande de belangstelling voor de stern en de velden werden steeds kleiner. Tot er geen Sterns meer aan de start verschenen. Onlangs heeft het bestuur dan ook besloten de Sternklasse op te heffen.

Met het afwerken van de zakelijke kant moest ook een doel gezocht worden voor het overgebleven kasgeld. Bij de leden van het bestuur kwamen meteen 2 bestemmingsdoelen naar voren: Jeugdzeilen en WV de Koenen.

Na contact tussen de besturen onderling werd besloten tot de aanschaf van 2 optimisten met de namen: dwergstern en zwarte stern en deze als clubboten te doneren aan WV de Koenen die al jaren een zeer bloeiende jeugdclub heeft. Tijdens de doopplechtigheid van deze optimisten op 13 mei jl. sprak de voorzitter voor het laatst namens het bestuur van de Sternklasse.

Wij als bestuur van WV de Koenen zijn de sternklasse dankbaar voor dit mooie gebaar.

Maria Oomens, wedstrijdcommissaris WV de Koenen.