Gemeente Buren


SWB bouwt woningen voor diverse doelgroepen

Ondertekening overeenkomst grondverkoop startsein woningbouw Lienden en Ingen

Maandag 21 mei hebben de heer A. van Mil namens woningcorporatie SWB uit Lienden en wethouder Hompe namens de gemeente Buren een overeenkomst ondertekend voor de grondverkoop voor woningen in Lienden en Ingen. Na ondertekening kunnen beide woningbouwprogramma's geheel gerealiseerd worden.

Recent zijn de onderhandelingen met woningcorporatie SWB uit Lienden voor woningbouw in Nieuw Meerten (Lienden) en 't Woud (Ingen) naar ieders tevredenheid afgerond. Dit betekent dat deze zomer de woningbouw in Nieuw Meerten start. De woningbouw in 't Woud start naar verwachting dit najaar. Vooral met de ondertekening van 't Woud is een langdurig traject gesloten. "Ik ben hier erg blij mee", aldus de opgeluchte wethouder Hompe. "Enerzijds omdat `t Woud een erg oud dossier is dat eindelijk getekend wordt. Anderzijds zien de inwoners van Buren dat er letterlijk op de bouwplaats aan de weg wordt getimmerd. Ik wil dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen". Aad van Mil beaamt dat: "dit project heeft echt heel wat zweet en tranen gekost. Het is echt een topprestatie voor iedereen. Ongelooflijk dat zo'n relatief klein project zoveel teweeg kan brengen. Nu gaan we voortvarend verder samen".

Nieuw Meerten

Op dit moment zijn de werkzaamheden voor het bouwrijp maken in Nieuw Meerten in volle gang, waarbij het eerste deel van de riolering gereed is. Ook de aanleg van de grote zuidelijke watergang is grotendeels afgerond. SWB start deze zomer met de bouw van twee appartementencomplexen, een peuterspeelzaal, acht eengezinswoningen en diverse maisonnettes gecombineerd met een aantal appartementen.

't Woud

In 't Woud worden in totaal circa 60 woningen gerealiseerd, waaronder een aantal vrijstaande woningen, goedkope appartementen voor starters, patiowoningen en appartementen voor senioren en enkele twee-onder-een-kap-woningen. Fase 1 bestaat uit het realiseren van een appartementencomplex waarbij ook zorgvoorzieningen komen.