Gemeente Hengelo

Stadion klaar voor 25e editie FBK-Games!

Op dinsdag 15 mei is de laatste fase van de volledige vernieuwbouw van het FBK-Stadion ingeluid. In aanwezigheid van wethouder Weber (Sport) en de Nederlandse atletiektoppers Rutger Smith en Bram Som zijn de eerste kuipstoeltjes van de in totaal 2000 voor de tribune noord geplaatst. Het FBK-Stadion is nu helemaal klaar voor de 25^e editie van de FBK-Games die op 26 mei plaatsvinden.

Atletiektoppers Rutger Smith en Bram Som helpen wethouder Weber bij de

plaatsing van de kuipstoeltjes.

Eerste van links Rutger Smith, tweede van rechts Bram Som en derde van

rechts wethouder Weber.

Perspresentatie deelnemersveld

De oplevering van het vernieuwde FBK-Stadion vond direct plaats na de perspresentatie. Oud-olympisch kampioene Ellen van Langen maakte daarbij aan de landelijke en regionale sportpers het deelnemersveld bekend.

De Nederlandse atletiek is in opmars. De successen die de nationale toppers als Rens Blom, Lornah Kiplagat, Rutger Smith, Gregory Sedoc en Marcel van der Westen de laatste jaren boeken, hebben hun weerslag op het deelnemersveld van de 25-ste editie van de FBK-Games.

Het vijftal kreeg een prominente plek op de startlijsten van de jubileumuitvoering van het toonaangevende evenement van de Nederlandse baanatletiek. Meer dan ooit wordt de vaderlandse atletiektop geconfronteerd met de buitenlandse concurrentie. In de breedte is daarnaast sprake van een kwalitatief hoogstaand gezelschap atleten uit de absolute wereldtop.

Programma FBK-Games

Op 26 mei om 16.00 uur worden de FBK-Games officieel geopend door burgemeester Kerckhaert. De opening wordt muzikaal omlijst door Karin Hertzenberg. De Oldenzaalse sopraan zingt tijdens de opening het Wilhelmus. Na de opening worden de sterren van de avond; 7 Nederlandse en 7 buitenlandse atleten; voorgesteld aan het publiek.

Om 19.50 uur is de wedstrijd ten einde en om 20.00 uur verzorgt Anita Meijer de slotact van de FBK-Games. Tijdens deze slotact landen, zo ver het weer dit mogelijk maakt, enkele parachutisten in het FBK-Stadion.

Voor een chronologisch overzicht van de verschillende onderdelen tijdens de FBK-Games kijkt u op de website van de FBK-Games.