Ingezonden persbericht


Persbericht: 22 mei 2007

Wéér internationale octrooi voor loodgieter Hans Korstanje

Wijk bij Duurstede,
Gisteren werd bekend dat Hans Korstanje, uitvinder en loodgieter uit Wijk bij Duurstede nu ook octrooiaanvrage heeft verkregen op zijn bijzondere wijze van waterleiding ontwerp: Seriële waterleiding ! Zo iets simpels ? heeft niemand dat ooit bedacht en vastgelegd? NEE is het antwoord, het Bureau van Industriële Eigendom heeft het uitgezocht ! Eerder kwam Korstanje in het nieuws met zijn LegioFreeWater systeem, het lint in de leiding om legionella te bestrijden. Het gaat nu dus om een groter octrooi dan de eerste keer ! Het rapport van VROM Minister Cramer over onjuist aangelegde installaties is duidelijk. Men heeft het over de "aftakkingen en dode leidingen" die het probleem vormen. Korstanje is hierover gaan nadenken en hij heeft bedacht dat ieder tappunt in de waterleiding in serie verbonden moet zijn. Hij volgt de NEN normen op. Wanneer de waterleiding volledig in serie wordt aangelegd met een veel gebruikt toilet aan het einde is spoeling gegarandeerd ! In bijzondere situaties is thermische desinfectie met zijn teflon-lint eenvoudig te realiseren. Hans Korstanje schiet dit lint letterlijk dóór... de in serie gelegde waterleidingen. Het systeem is zeer goedkoop, men gebruikt immers minder leidingen. Zo zijn er technisch wijzigingen aangebracht in appendages, maar ook in toiletreservoirs.

Loodgieter Hans Korstanje heeft met "zijn lintje in de waterleiding" systeem veel erkenning van VROM gekregen voor zijn uitvindingen ! Onlangs kreeg het systeem KIWA certificering op zijn eerste locaties. Al waar het systeem nu meer dan één jaar draait. Het gaat hierbij om de KIWA conformiteitsverklaring Veilig Beheerd Water. Tevens is het beheersconcept inclusief R I & E goedgekeurd.
Op de vraag of zijn uitvinding nu de verkoop van het warmtelint in de waterleiding zal verminderen zegt Hans : "in principe kunnen alle systemen voordeel hebben van mijn vinding , want in serie leggen van waterleidingen is immers veel beter, maar ik kan wel het snelst mijn techniek toepassen, want via een balletje en wat sterk visgaren kan ik mijn teflon lint er eenvoudig in schieten ! " Hans glimlacht wanneer hij dit vertelt, 'kijk in bierleidingen doen ze dat al langer. Dat laatste is geen uitvinding van mij hoor !"

Mooie oplossing voor nieuwbouw:
In geval van nieuwbouw is Korstanje's methode om in serie aan te leggen eenvoudig te realiseren. Het voordeel is spoelacties zijn dan niet meer apart noodzakelijk ! Het toilet doortrekken is voldoende ! In Wijk bij Duurstede heeft Hans Korstanje nu een aantal gebouwen voorzien van zijn uitvinding. In de Nederhof een 17e eeuws pand aan de Markt zitten vier "internationaal geoctrooieerde' waterleiding systemen ! Je ziet Wijk bij Duurstede liep in de geschiedenis al voor ! Nu zijn we al weer de meest innovatieve stad...zelfs als het gaat om sanitaire technieken !

Hans Korstanje geeft aan dat zijn technieken veel erkenning heeft gekregen. Onlangs kreeg hij uit Duitsland ook goed bericht. Het LegioFreeWater systeem kreeg 'Trinkwasserzulassung' waardoor over de grens ook kan worden gestart met het systeem.



Ingezonden persbericht