Gemeente Dongen


Chef-sport AD naar gemeente Dongen

De chef van de Sportredactie van het Algemeen Dagblad, Mark van Rijen (41) wordt hoofd communicatie van de gemeente Dongen. Mark van Rijen wil zijn journalistieke ervaring inzetten voor de gemeente waar hij met zijn gezin woont. De keuze van Mark van Rijen om voor Dongen te gaan werken is vooral ingegeven doordat hij vertrouwd is met en gehecht aan de Dongense gemeenschap. Hij treedt op 1 augustus aanstaande in dienst van de gemeente.

Mark van Rijen over zijn benoeming: Na 17 jaar over de wereld gereisd te hebben en intensief bezig geweest te zijn met de Nederlandse samenleving, ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat Dongen een belangrijke plaats voor mij inneemt. Ik vind het een geweldige uitdaging om mijn ervaring in dienst te stellen van de plaats waar ik zelf woon en ook mijn familie en vrienden. Ik heb altijd geweten dat ik eens in Dongen aan de slag zou gaan en ben blij dat dat nu kan.

Dongen wil zich binnen en buiten Brabant profileren als een gemeente met een hecht gemeenschapsleven met talloze culturele en sport evenementen. Bovendien wil Dongen zich positioneren als een aantrekkelijke woongemeente met een groeiende economie. Dongen is een gemeente met 26.000 inwoners en ligt in de hoek van de A-27 en de A-59.

Mark van Rijen is na zijn opleiding aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg in 1990 gaan werken bij het Algemeen Dagblad. Via de redactie binnenland en politiek kwam hij in 1991 bij de sportredactie van het AD. Daar werd hij in 2002 chef en bouwde met de redactie AD Sport uit tot het meest toonaangevende en gezaghebbende sportmedium van Nederland.

Laatst gewijzigd: 22-5-2007