Gemeente Heemskerk


dinsdag, 22 mei 2007

Het college kiest voor een duurzame toekomst

HEEMSKERK - Nadat het college eerder deze maand het jaar 2006 heeft afgesloten met een positief resultaat, presenteert zij nu de kaders voor 2008 en een plan tot en met 2011. Hierin schetst het college de beleidsmatige en financiële meerjarige ontwikkelingen. Gematigdheid en duurzaamheid staan hierbij voorop. De financiële huishouding blijft hierdoor gezond en positief.

Het college is redelijk optimistisch over de solide meerjarige financiële begroting. Door eerder aanzienlijk te bezuinigen en de huidige de wind in de rug, konden en kunnen een aantal bezuinigingsmaatregelen worden teruggedraaid zonder dat dit de gezonde financiële positie van de gemeente aantast.
Toch zijn er enkele risico's. Er is bijvoorbeeld geld nodig om in te spelen op actuele ontwikkelingen en nieuwe beleidswensen de komende jaren. De oplevering van het nieuwe gemeentehuis in 2010 leidt tot hogere uitgaven door marktontwikkelingen. Daarnaast kunnen nieuwe arbeidsvoorwaarden een stijging van de personeelslasten veroorzaken. Daarom is het college gematigd in het ontwikkelen van nieuw beleid. Daarbij ligt het accent op activiteiten die een bijdrage moeten leveren aan duurzame ontwikkelingen van onze samenleving. Er wordt bijvoorbeeld geïnvesteerd in het waterbeheer en het beheer van de openbare ruimte. Hiermee zijn bedragen gemoeid van bijna twee miljoen in 2008, oplopend tot ruim drie miljoen in 2011. Daarnaast moeten beleidsactiviteiten passen binnen een toekomstvisie welke nog dit jaar door het college wordt gepresenteerd.

De raad behandelt het voorstel van het college op 21 en 27 juni. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis en start op beide dagen om 20.00 uur.

---

Bestanden:
Kadernota_en_MJP2008-2011.pdf