Ingezonden persbericht


Haarlem, 22 Mei 2007

Nieuwe uitgave Pesten is laf; Cyberpesten is laffer

een nieuwe uitgave van Vives Media bv in samenwerking met stichting de kinderconsument voor ouders, opvoeders en docenten

Deel 4 in de succesvolle ITS4KIDS reeks

Al bij haar oprichting in het jaar 2000 was cyberpesten voor stichting De Kinderconsument een van de speerpunten. Volgens onderzoek van Krant In De Klas behoorde destijds de treitersite Ik Mag Jou Niet zelfs tot een van de meest bezochte sites door kinderen en jongeren. Na inspanningen van Kinderconsument i.s.m. o.a. het blad Computer Idee en het Jeugdjournaal werd de bewuste site verwijderd door het hostingbedrijf. Helaas volgden commerciële initiatieven zoals de Treiterlijn en de Afzeiklijn. Ondanks Kamervragen en bemoeienis van de minister van E.Z. Brinkhorst blijven cyberpestsites 'in de lucht'. Naast de speciale sites online wordt er alom online getreiterd. 4:10 kinderen geeft aan dat cyberpesten in de eigen klas voorkomt. O.a. in (msn)chats, via email en met sms'jes. Inmiddels staat het cyberpesten op de (politieke) agenda, mede door de campagne door SIRE.

Na ruim 6 jaar voorlichting en actie maakt De Kinderconsument de balans op. Hoe ziet het cyberpesten eruit? Is online pesten echt zo apart als het offline pesten? Valt cyberpesten te voorkomen via bijvoorbeeld lesmateriaal of protocollen? Wat verwachten leerlingen eigenlijk van hun opvoeders en leerkrachten? En kunnen deze volwassenen deze verwachtingen wel inlossen?

Auteurs Liesbeth Hop en Bamber Delver (ondersteund door verschillende collega-journalisten) praten met ouders, leerkrachten, leerlingen maar ook met politiemensen en vertrouwenspersonen. Pesten Is Laf is het 5e boek van stichting De Kinderconsument en maakt deel uit van de reeks ITS4KIDS i.s.m. uitgeverij Vives Media.

Dit boek is bedoeld voor ouders/opvoeders en professionals m.b.t. kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 -16 jaar.

Zie ook

www.pestenislaf.nl

www.its4kids.nl

'Pesten is laf' ' is het vierde deel in de succesvolle its4kids reeks

Vanaf april is 'Pesten is laf verkrijgbaar via de boekhandel of nu al te bestellen via


---