Ingezonden persbericht


Unisys introduceert twee nieuwe pay-for-use storage-oplossingen

Alliantie met EMC zorgt voor flexibele betaling en verminderde capaciteitsproblemen

Schiphol-Rijk, 22 mei 2007 - Unisys blijft zijn innovatieve pay-for-use-oplossingen voor gebruik binnen real-time infrastructuren uitbreiden. Het bedrijf introduceert nu twee nieuwe wereldwijde oplossingen op dit gebied: Metered Storage en Managed Utility Storage. Met deze oplossingen hebben klanten real-time toegang tot hun storage, waarbij de capaciteit steeds in lijn is met de zakelijke eisen en gebruikers alleen betalen voor daadwerkelijk gebruik.

De Metered Storage-oplossing is gericht op klanten die zelf hun storage-infrastructuur willen beheren, terwijl de Managed Utility Storage bedoeld is voor klanten die hun storage willen uitbesteden. Beide oplossingen bieden tal van voordelen, waaronder minimale kapitaalkosten, onmiddellijke toegang tot de vereiste storagecapaciteit en minder beheer. Producten van EMC vormen de basis van beide oplossingen.

Het 'cost follows benefit'-prijsmodel van de oplossingen gaat uit van het meten van gigabytes per maand (GMB's). Een klant koopt deze GMB's voor een contractperiode en een prijs per GMB. Unisys zorgt voor overzichten van verbruiksgegevens die uit te splitsen zijn naar afdeling of applicatie. Dit biedt IT-organisaties een helder begrip van het totaalgebruik van storage en maakt doorberekening van storagekosten mogelijk op basis van daadwerkelijk gebruik. Aangezien storage geleverd wordt op het moment dat het nodig is, kunnen afdelingen die veel opslag nodig hebben, direct beschikken over de benodigde capaciteit.

Deze oplossingen zijn een uitbreiding op de bestaande pay-for-use-mogelijkheden van de ClearPath- en ES7000/one Enterprise-servers van Unisys.

"Wij hebben al eerder de Unisys Metered ClearPath-oplossing geïmplementeerd. We hebben daarmee significante voordelen behaald en onze serviceniveaus verbeterd", zegt René Groot, IT Director bij bankverzekeraar SNS REAAL. "Wij waren dan ook enthousiast toen Unisys zijn Metered Storage-oplossing aankondigde. Deze oplossing heeft ons in staat gesteld om flexibel te reageren op prestatiepieken, storagekosten te verlagen en bedrijfsprestaties te verbeteren. We hebben tegelijkertijd onze bedrijfsprocessen veiliger kunnen maken."

De Unisys Metered Storage-oplossing omvat alle aspecten van een complete informatie-infrastructuur: van netwerkstoragesystemen tot en met replicatie- en beheersoftware en professional services, waaronder onderhoud. EMC biedt de basis van de oplossing met zijn EMC StorageScope- en Storage Resource Management-monitoring en -rapportageapplicatie. Deze biedt geïntegreerde rapporten voor bedrijfsmiddelen en voor gebruik binnen multivendor storageomgevingen. Met StorageScope kunnen gebruikers het gebruik en de prestaties van storage verbeteren, zodat serviceniveaus stijgen en de efficiency toeneemt.

"In de huidige computeromgevingen kan de vraag naar real-time storage zeer snel toenemen. Onze klanten moeten op die veranderingen kunnen inspelen", zegt Rod Sapp, Vice President Enterprise Server and Storage van Unisys. "Pay-for-use-storage ondersteunt de dynamische eisen van onze klanten dankzij een zeer krachtig en kosteneffectief leveringsmodel."

Unisys voegt de Managed Utility Storage-mogelijkheid toe aan zijn outsourcingportfolio. Deze nieuwe oplossing biedt klanten storagehardware en -software, en onderhoud op basis van 'betalen naar gebruik'. De oplossing is gebundeld in een 24x7 beheerdienst met als basis gestandaardiseerde service level agreements. Daarnaast werken specialisten van Unisys aan het ontwerpen van de juiste architectuurondersteuning op basis van de storage-eisen van de klant.

De Unisys Managed Utility Storage- en Metered Storage-oplossingen kunnen ook gecombineerd worden wanneer klanten willen profiteren van zowel pay-for-use- als 24x7 beheerdiensten.

"Innovatie is cruciaal voor het succes van outsourcing", zegt Stuart Gavurin, Vice President en Managing Partner van Unisys IT Outsourcing Services. "De Unisys Managed Utility Storage-oplossing stelt klanten in staat om snel een IT-infrastructuur in te zetten ter ondersteuning van strategische bedrijfsprocessen. Daarnaast helpt de oplossing bij het optimaliseren van de waarde van de IT- en service-investeringen doordat er meer inzicht is in infrastructuurkosten."

De storageoplossingen omvatten tevens mogelijkheden op het gebied van databeveiliging, beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Als gecertificeerd leverancier van beveiligde managed services voldoen de outsourcingcentra van Unisys aan BS77 7799- en ISO27001-beveiligingsstandaarden.

"Deze storageoplossingen zorgen niet alleen voor de nieuwe mogelijkheid van een variabel prijsmodel, maar zijn ook een uitbreiding op de Unisys-visie op Real-Time Infrastructure. Daarin bepalen Key Performance Indicators het dynamische beheer van een IT-ecosysteem dat zakelijke veranderingen aanvoelt en onmiddellijk reageert", zegt Deppak Batheja, Vice President and Managing Partner Real-Time Infrastructure van Unisys. "Deze mogelijkheden, samen met replicatie en archivering, kunnen bedrijven helpen bij het benutten van een wereldwijd en kosteneffectief life cycle management."

# # #

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.