Nederlandse Vereniging van Journalisten

Aan alle NVJ-leden werkzaam bij RTL Nederland
(22 mei 2007)

Beste collega,

De NVJ en de andere vakorganisaties hebben met RTL Nederland een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO. De CAO zal een looptijd van twee jaar hebben. Dit zijn de belangrijkste afspraken:

Een structurele loonsverhoging van 2,25% per 1 januari 2007 Een structurele loonsverhoging van 2,25% per 1 januari 2008 Een eenmalige uitkering van 1% op 1 januari 2008 indien de ebitatarget met meer dan EUR 5 miljoen wordt overschreden.
Een verhoging van de maandelijkse tegemoetkoming ziektekostenpremie met EUR 5,- naar EUR 20,- per 1 januari 2007. Onder voorwaarden dat de medewerker een aanvullend pakket heeft waar fysiotherapie en eerstelijns psychologische hulp deel van uit maakt. Een verhoging van de maandelijkse tegemoetkoming ziektekosten met EUR 5,- naar EUR 25,- per 1 januari 2008.

Bovendien is afgesproken dat medewerkers werkzaam bij RTL Productions ook onder de CAO gaan vallen. Wel zijn wat hen betreft aanvullende afspraken gemaakt. Dat heeft te maken met de opstart van het bedrijf en de markt waarin RTL Productions moet opereren. Zij vallen onder de categorie medewerkers met niet structurele werkzaamheden en kunnen dus gedurende drie jaar een onbeperkt aantal tijdelijke contracten krijgen. In tegenstelling tot andere medewerkers van RTL zullen de medewerkers van Productions een werkweek van 40 uur hebben; uiteraard zijn de salarissen daar op aangepast. Zij kunnen echter wel extra vrije dagen (lees: ATV) terugkopen.

Alle afspraken staan in detail in het bijgevoegde protocol. Uiteraard hebben de leden het laatste woord. Het is aan u om te bepalen of dit principeakkoord ook daadwerkelijk een cao wordt. Daartoe kunt u tot uiterlijk vrijdag 1 juni 17.00 uur het bijgevoegde formulier terugsturen.

Mocht er behoefte zijn aan een toelichting op dit principeakkoord (persoonlijk of redactiebreed) dan verzoek ik u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het secretariaat van de NVJ (020 - 6766771 of omroep@nvj.nl). Dan kan het een en ander gepland worden.

Met vriendelijke groet,

Marc Visch
Secretaris Omroep NVJ


- Principeakkoord RTL CAO (.doc)