Dienstenbond CNV

Nieuws

22 mei 2007

Menzis medewerkers worden gebeld door CNV Dienstenbond

Door: B.deGroot

De reorganisatie Kompas is in volle gang en dat betekent dat een groot aantal collega's gebruik heeft moeten maken van het Sociaal Plan dat CNV Dienstenbond eind vorig jaar heeft afgesloten met uw werkgever. Wij volgen de ontwikkelingen bij Menzis op de voet, maar om dat goed te kunnen doen zoeken wij leden die actief willen zijn in onze kaderledengroep. Op donderdagavond 31 mei a.s. proberen wij u hierover te bellen.

CNV Dienstenbond heeft na het afsluiten van het Sociaal Plan niet stilgezeten: onlangs zijn de cao-onderhandelingen afgerond en ligt het principeakkoord bij u voor ter stemming. Om als bond ons werk goed te kunnen doen, zoeken wij leden die actief met ons mee willen denken. Helaas is door de reorganisatie ook een aantal van deze kaderleden boventallig en vragen wij u om eens na te denken lid te worden van onze Bedrijfsledengroep Menzis. Het zou mooi zijn als hier ook een aantal medewerkers uit Zwolle, Enschede en Wageningen aan deel zouden nemen.

Wat is een bedrijfsledengroep?
Een bedrijfsledengroep is een groep van CNV-leden die de bestuurder van CNV Dienstenbond voorziet van informatie over Menzis in de praktijk. De bedrijfsledengroep doet dit niet alleen tijdens onderhandelingen over een Sociaal Plan of de sector CAO, maar ook buiten die periode. Er speelt immers altijd wel wat op de werkvloer. Door deze informatie heeft CNV Dienstenbond een sterkere positie aan de onderhandelingstafel en kan dus meer bewerkstelligen.

Wie zien we graag?
Wij zijn op zoek naar mensen die actief met ons mee willen en kunnen praten en denken. U hoeft absoluut geen expert te zijn, maar wij verwachten wel dat u bijvoorbeeld tijdens overleggen uw mening durft te geven, documenten van kritiek kan voorzien en mensen wilt helpen.

Welke faciliteiten krijgt u? Wat is er voor u geregeld? Als kaderlid kunt u gebruik maken van de vakbondsfaciliteiten die in bijlage 3 van de CAO voor de Zorgverzekeraars zijn opgenomen, zoals extra verlof per kalenderjaar met behoud van salaris voor het bijwonen van vergaderingen / bijeenkomsten en het verrichten van werkzaamheden. Daarnaast geeft CNV Dienstenbond u extra toegang tot een aantal faciliteiten en specifieke ondersteuning.

Wij gaan bellen!
Waarom gaan wij u bellen? CNV Dienstenbond is nog op zoek naar versterking van onze bedrijfsledengroep. Leden die willen meepraten en meebeslissen over hun eigen positie, arbeidsverhouding en omgeving. We zijn op zoek naar leden die bereid zijn om in een breder kader te kijken. Wij hebben het hier immers over de belangen van honderden collegas. Bent u het lid die de bedrijfsledengroep wilt versterken?

Wat kunt u verwachten?
Dat vertellen wij u dat graag persoonlijk aan de telefoon. Bovendien kunt u zich opgeven voor een kennismakingsbijeenkomst op 13 juni a.s. in Zwolle. Belangrijk is om te weten dat deelnemen aan de BLG niet veel tijd hoeft te kosten. Veel van de informatie en discussie loopt via e-mail. Gemiddeld zullen we er naar streven om vier tot zes keer per jaar bij elkaar te komen. Dat gebeurt gewoon tijdens werktijd en kost dus geen uren. De reiskosten worden verder ook vergoed.

Wij nodigen u uit voor een kennismakingsbijeenkomst op woensdag 13 juni a.s. van 14.00 tot 16.00 uur, Menzis kantoor te Zwolle (Henk Schildkampzaal). U kunt dan horen wat het kaderwerk inhoudt en we kunnen dan meteen de actuele ontwikkelingen bij Menzis en de cao bespreken. Hierbij zijn niet alleen de bestuurders aanwezig maar ook enkele collegas van de huidige Bedrijfsledengroep uit Groningen.

Wie zijn wij?
Een team van gespecialiseerde bestuurders die alles weten van arbeidsvoorwaarden in uw sec tor. Op 31 mei a.s. krijgt u Ahmed Kansouh, Ike Wiersinga, Carmen Scheuneman, Neoletta Poelgeest of Bernard Jan de Groot aan de lijn. Met ingang van 1 augustus a.s. wordt uw eerste aanspreekpunt voor Menzis onze nieuwe bestuurder Debbie Ritsma. Zij komt ons team versterken vanuit het kantoor te Apeldoorn. Ook zij zal 31 mei a.s. met u gaan bellen.

Voor vragen of opmerkingen over deze Info kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-265111, e-mail B.deGroot@remove-this.cnvdibo.nl