Van den Ende verlaat Flügel Enterprises

22.05.2007 / 14:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Flugel

Flugel

http://www.flugel.nl/

Van den Ende verlaat Flügel Enterprises

Per 1 juli 2007 verlaat de 66-jarige Joop van den Ende na een halve eeuw werkzaam te zijn geweest in de drankenbusiness Flügel Enterprises. Onder zijn bezielende leiding gedurende tien jaren is dit bedrijf sterk maar gecontroleerd gegroeid. Flügel ontwikkelde zich tot markleider in het shootersegment en bleek met zijn shooter niet de veronderstelde eendagsvlieg. Het assortiment werd in de loop der tijd met premiumproducten uitgebreid, zoals de likeur Boswandeling. De introductie hiervan heeft ACNielsen destijds bekroond als de succesvolste van dat jaar. Inmiddels zijn ook Colito en Fisherman geïntroduceerd. De basis van het succes ligt vooral in de grote kennis, vaardigheden en ervaring van Joop van den Ende, onder meer opgedaan bij Coca Cola.

De stormachtige ontwikkeling van Flügel, waar Joop van den Ende als Sales & Marketing Director en Managing Director met een relatief jong team fantastische resultaten bereikte, vond eerst vanuit Hoek van Holland plaats, later vanuit Maassluis en Nieuwerkerk aan den IJssel en de laatste jaren vanuit Capelle aan den IJssel. Joop van den Ende heeft het jonge team de laatste jaren op het spoor van de modernste marketingprincipes gezet: concepting. Niet meer vanuit de doelgroep denkend, maar een volggroep creërend. Op die manier werden de producten op een conceptmatige wijze zeer succesvol geïntroduceerd. Kleinschalig beginnen en dan de inktvlekwerking. Dat lukte in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Flügel is daarmee uitgegroeid tot een professioneel en financieel gezond bedrijf, waarvoor we Joop zeer dankbaar en erkentelijk zijn.

Joop zal naar verwachting niet blijven stilzitten. Na de komende zomermaanden de accu weer op te laden, waarin Joop naast voetbal, boksen en tennis nu ook een sportieve uitdaging heeft gevonden in het golfen, zal hij naar verwachting gaan nadenken over een nieuwe uitdaging. Wij wensen Joop veel succes in de toekomst.