Ingezonden persbericht


LaCie ontvangt Janus 2007 Kwaliteitszegel
voor FireWire-luidsprekers met ontwerp van Neil Poulton

Amsterdam, 22 mei 2007 - LaCie heeft de Janus 2007 Kwaliteitszegel van het Franse Instituut voor Ontwerp ontvangen voor zijn door Neil Poulton ontworpen FireWire-luidsprekers. Het Janus-zegel 2007 is de meest recente in een reeks van productontwerpprijzen die LaCie heeft gewonnen. De LaCie FireWire-luidsprekers zijn tevens opgenomen in de permanente kunstcollectie van het Centre George Pompidou in Parijs.

"De erkenning door het Franse Instituut voor Ontwerp onderstreept ons voortdurende streven naar onderscheidend technologiedesign", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie. "We zijn trots dat we eens te meer hebben samengewerkt met Neil Poulton voor de FireWire-luidsprekers. Zoals altijd zal LaCie eenvoudige, elegante producten blijven produceren, die visuele aantrekkingskracht combineren met goede prestaties."

De FireWire-luidsprekers van LaCie zijn voorzien van een ingebouwde FireWire 400-kabel. Deze haalt stroom uit een FireWire-bus van een pc zonder dat daarvoor extra kabels nodig zijn. De luidsprekers kunnen ook aangedreven worden met een conventionele stroomvoeding voor gebruik met een MP3-speler of een ander mobiel toestel. "Ze zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die indrukwekkend geluid wenst zonder een wirwar van kabels op het bureau", aldus Kobassian.

De Janus-zegel wordt al sinds 1953 toegekend door het Franse Instituut voor Ontwerp. Eerdere prestigieuze winnaars zijn de Citroën DS in de jaren vijftig van de vorige eeuw en de nieuwe visuele identiteit van het 'Musée d'Orsay' in de jaren tachtig. Recent wonnen de parfumfles 'Ysatis' door Givenchy, het high-tech tv-scherm van Philips en de computer 'Qosmio' de Janus-zegel. De producten worden gekozen op basis van esthetiek, technologie en gebruiksvriendelijkheid. Met deze onderscheiding beloont het instituut de meest creatieve verwezenlijkingen in consumentengoederen of ontwerpen in de overheidssector.

De FireWire luidsprekers kosten ¤ 109,00 per stuk inclusief btw.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto en Karim Rashid. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, RAF Staffhorst, via www.computerwinkels.nl en voor Mac-gerelateerde producten bij alle Apple resellers in Nederland.