Ingezonden persbericht


Persbericht

Vinkeveen, 22 mei 2007

Komen en gaan internationale YFU-studenten

Meer dan zestig jongeren vanuit de gehele wereld komen eind juli met YFU (Youth for Understanding) naar Nederland. Het zijn jongens en meisje in de leeftijd van 15-18 jaar die één schooljaar lang van de Nederlandse samenleving komen genieten. Deze jongeren verblijven gedurende dit jaar in gastgezinnen en volgen regulier onderwijs op middelbare scholen. Tegelijkertijd keren ongeveer zeventig Nederlandse jongeren terug van hun uitwisselingsjaar in het buitenland. Deze Nederlandse jongeren zijn over de gehele wereld uitgevlogen en hebben onderdak genoten bij een YFU-gastgezin in het buitenland.

Jongeren komen niet alleen naar Nederland ook zullen binnenkort weer twee groepen YFU- studenten vertrekken. De eerste groep van ruim veertig internationale uitwisselingsstudenten neemt op maandag 28 mei in de haven van Enkhuizen "voorgoed"afscheid van Nederland. Hun uitwisselingsavontuur komt ten einde en zij keren huiswaarts. De tweede groep "vertrekkers" bestaat uit jonge Nederlandse avonturiers die op het punt staan om een (school)jaar lang hun vertrouwde Nederlandse samenleving te verruilen voor een nieuw leven in een buitenlands gastgezin.

YFU is een internationale non-profit uitwisselingsorganisatie die al bijna vijftig jaar uitwisselingen organiseert over de gehele wereld. Alle gastoudergezinnen en de bezoekende studenten genieten professionele begeleiding tijdens het verblijf van de buitenlandse student in het gezin. Als gastgezin kun je een voorkeur uitspreken voor een jongen of een meisje en een bepaalde nationaliteit. Ook wordt rekening gehouden met de interesses en hobby's van het gastgezin en de uitwisselingsstudent. Niet alleen gezinnen met wat oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kindjes, éénoudergezinnen of gezinnen zonder kinderen kunnen gastgezin worden. De ouders van de bezoekende student zijn zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld, gastoudergezinnen krijgen geen financiële vergoeding voor het opnemen van een student in hun gezin.

Indien u met uw gezin op deze wijze een andere cultuur in huis wilt halen, neem dan contact op met YFU International Exchange, telefoon 0297 - 264850. Voor nadere informatie kunt u ook kijken op www.yfu.nl.