Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 22-05-07

TILBURG, 22 mei 2007

Tilburger aangehouden na mishandeling vriendin

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 07.30 uur, in de wijk Veldhoven een 36 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 22 jarige Tilburgse vriendin te hebben mishandeld. Hij zou haar in een woning in de wijk geslagen en gebeten hebben. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte had de vrouw, die bij hem logeerde, vanmorgen rond 06.00 uur met gebalde vuisten meerdere keren in het gezicht geslagen. Ook had hij haar in haar neus gebeten. Aanleiding tot de mishandeling was dat de man niet wilde dat het slachtoffer gebruik maakte van het toilet. Het slachtoffer liep letsel op in het gezicht. De politie onderzoekt de zaak.

Tilburger gewond bij verkeersongeval

TILBURG Gistermiddag rond de klok van 17.15 uur raakte in de Albionstraat een 64 jarige Tilburger licht gewond bij een verkeersongeval. De man is met schouderletsel overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

Een 24 jarige automobilist reed met zijn auto over de Albionstraat. Hij kwam uit de richting van de Milieustraat. De bestuurder zag op het kruispunt het slachtoffer over het hoofd die van rechts het kruisingsvlak op reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de 64 jarige Tilburger letsel opliep.

Bredanaar aangehouden voor flessentrekkerij

TILBURG De politie heeft vanmorgen een 39 jarige man afkomstig uit Breda aangehouden voor flessentrekkerij. De man nuttigde in een horecagelegenheid op de Heuvel enkele drankjes. Toen medewerkers de man tegen sluitingstijd vroegen de openstaande rekening te betalen, bleek dat hij geen geld bij zich had. Gealarmeerde agenten namen de man mee naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de verdachte eerder op de avond in een andere gelegenheid voor 20 Euro aan drank had genuttigd. Ook toen kon hij de rekening niet betalen. De verdachte verklaarde in het verleden regelmatig met de politie in aanraking te zijn geweest terzake flessentrekkerij.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

TILBURG De politie controleerde vanmorgen rond 02.30 uur op het Churchillplein een 49 jarige Tilburge automobilist. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man ruim drie maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 795 ug/l, zijnde 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de man voorzien van een rijverbod van 9 uren vertrekken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd een rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie pakt internetoplichter op

TILBURG: Wijkagenten van het politieteam Wilhelminapark hebben 18 mei jl. een 32-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht via internet een vijftal mensen te hebben opgelicht. Dat deed hij in de periode tussen 14 augustus 2006 en 21 februari 2007.

Op een website bood hij diverse goederen te koop aan. Hij inde wel het geld maar leverde de spullen nooit af. Sommige goederen verkocht hij intussen door aan anderen. Uit diverse delen van het land kwamen aangiften binnen. Een 43-jarige man uit Enschede dacht een iPod te kopen van de verdachte voor 135,-. Nadat hij het geld had overgemaakt, ontving hij het artikel niet. Ook werd een 39- jarige man uit Cruquius (Haarlemmermeer) slachtoffer. Deze wilde een multitool kopen. Na betaling ontving ook hij niets. Bij ten minste drie andere gevallen is bekend dat zij eveneens slachtoffer geworden zijn van deze praktijken.

Onderzoek door de wijkagenten leidde naar een bewoner van de wijk Theresia. Enkele slachtoffers informeerde in de omgeving van de verdachte, waardoor er in de buurt onrust ontstond. Na de aanhouding legde de man een bekennende verklaring af. Met een aantal van zijn slachtoffers is hij intussen een terugbetalingsregeling aangegaan. Na verhoor werd de Tilburger in vrijheid gesteld. De officier van justitie beslist over de vervolging van de man.

Internetfraude

Internetfraude is favoriet bij oplichters. Via bekende verkoopsites worden goederen aangeboden zoals telefoons, concertkaartjes en computers. In veel gevallen worden de gekochte en (vooruit) betaalde goederen nooit geleverd aan de potentiële kopers. De politie adviseert particulieren die zaken doen via internet, zo mogelijk een ontmoeting te hebben met de andere partij. De betaling en levering kunnen dan gelijktijdig plaatsvinden. Post aangetekend verzenden is ook een mogelijkheid. (Meer informatie is te vinden op
www.internetoplichting.nl)

Bonnenregen bij snelheidscontrole

TILBURG: Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben gisteren op verschillende locaties een snelheidscontrole ingesteld. Tijdens de ochtend vond de controle plaats op de Ringbaan West. In de middag controleerden de medewerkers het verkeer op de Ringbaan Noord. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Er werden in totaal ruim 400 bonnen uitgeschreven.

Tijdens de controle op Ringbaan West, die van 10:15 uur tot 12:15 uur duurde, werden 200 van de 1290 passanten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

De controle op de Ringbaan Noord vond plaats tussen 13:15 uur en 14:45 uur. Daar was de hoogst gemeten snelheid maar liefst 108 km/u. Bij deze controle werden 202 van de 1000 passanten op de bon geslingerd.

De Ringbanen zijn één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Winkeldievegge laat paspoort slingeren

TILBURG: Een 42-jarige vrouw is gisteravond rond 18:30 uur aangehouden op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid. Ze heeft zichzelf vrijwillig gemeld. De vrouw wordt ervan verdacht meerdere goederen gestolen hebben in een supermarkt aan het Wagnerplein.

Winkelmedewerkers trachtten de vrouw nog aan te houden in de winkel. Dat lukte helaas niet. Wel liet de vrouw haar tas, met daarin haar paspoort, achter. Ze verklaarde dat ze niet wist waarom ze de spullen niet wilde afrekenen. Na verhoor werd ze weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Desiree Brabers en Ronald Monsieurs