Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Niets erin .. niets eruit                           |
De politie in Epe heeft maandag (21/5) in het kader van het project "niets erin .. niets eruit" op verschillende locaties auto's gecontroleerd. Het doel is mensen erop te wijzen de auto af te sluiten en geen waardevolle goederen in de auto achter te laten om zo autocriminaliteit te voorkomen.

Bij de controle op de Europalaan, de Willem Dreeslaan en de Zuukerweg werden 95 flyers uitgedeeld. 46 automobilisten hadden de auto op slot en geen goederen in de auto. 50 automobilisten hadden of de auto niet op slot of waardevolle goederen, zoals een navigatiesysteem of mobiele telefoon in de auto achtergelaten! De controles zijn preventief en de politie gaat vaker controleren.

|     |Ermelo - Woninginbraken                                   |
In de nacht van zondag op maandag (21/5) werd ingebroken in een woning aan de Meerkoetstraat en in een woning aan de Rietgansstraat. Men wist beide woningen binnen te komen door hengelen via de brievenbus van de voordeur.

Uit de woning aan de Meerkoetstraat werden diverse bankpassen en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoners van de woning aan de Rietgansstraat missen een schoudertas met daarin onder andere portemonnees, mobiele telefoon en autosleutels. Met deze sleutels werd een groene Volkswagen Polo voorzien van het kenteken SP-LL-01 weggenomen. Deze auto stond geparkeerd tegenover de woning. De auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd als zijnde gestolen. De politie wil er op wijzen 's nachts of bij afwezigheid altijd de voordeur op het nachtslot te doen.

|     |Nunspeet - Politie zoekt bestuurder                       |
De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige kleine auto. Deze bestuurder heeft in de nacht van zaterdag op zondag (20/5) een fietser aangereden en is vervolgens doorgereden.

In de nacht van zaterdag op zondag (20/5) rond 01.30 uur fietste een 17-jarige jongen uit Nunspeet vanuit de Dorpsstraat de Harderwijkerweg op. Van rechts, de Brinkersweg, kwam een kleine donkerkleurige auto hard aanrijden. De auto reed in volle vaart tegen de achterkant van de fiets aan, waarbij de jongen ten val kwam. De jongen had geen letsel, maar de fiets werd zwaar beschadigd. De bestuurder is vervolgens doorgereden. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder of met getuigen. Reageren kan via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Nunspeet - Tieners naar preventieproject                  |
De politie heeft maandag (21/5) twee tieners uit Nunspeet doorverwezen naar een jeugdpreventieproject. Het tweetal werd betrapt, terwijl ze op een gestolen waterfiets op het Veluwemeer aan het fietsen waren.

De eigenaar van de waterfiets zag de jongens rond 16.50 uur op het Velumeer. De waterfiets was een week geleden weggenomen. Hij volgende de jongens en waarschuwde de politie. De jongens werden aangehouden op de kade en overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarden de waterfiets gevonden te hebben en vervolgens waren gaan waterfietsen. Het verhoor van de twee heeft langer geduurd dan normaal, omdat de meeste agenten voor het incident in Wapenveld werden weggeroepen. De beide jongen zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

|     |Nunspeet - Leerlingen basisschool spreken hardrijders aan |
De politie in Nunspeet heeft maandagmorgen (21/5) samen met de verkeersouders en leerlingen uit groep 5 van de Petraschool een snelheidscontrole gehouden in de omgeving van de school. Hardrijders werden aangesproken door de kinderen en gewezen op de gevaren van hun snelheidsgedrag.

Gecontroleerd werd van 08.30 tot 12.00 uur op de kruising Piersonstraat/Colijnstraat/ Schaepmanlaan. Het betreft hier een 30-km zone. De snelheid werd gemeten middels de radar. Overtreders werden door een agent staande gehouden, waarna de kinderen de bestuurder(ster) aanspraken op de snelheidsovertreding. Tevens werd aan de hardrijders een flyer uitgedeeld met informatie over de gevolgen van de te hard rijden en de reactie-remweg bij diverse snelheden. Daarnaast kreeg men een sticker met daarop de tekst "rij met je hart". In totaal werden 44 bestuurders staande gehouden omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 49 km/u.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --