Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt heler met DVD's aan

TILBURG, 22 mei 2007

Politie treft 2500 gekopieerde DVDs en gestolen goederen bij heler aan

TILBURG: De recherche van het politiedistrict Tilburg heeft gistermorgen in een woning in de wijk Fatima een aantal vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens een doorzoeking onder leiding van de rechter-commissaris en in bijzijn van de officier van justitie. Het gaat onder meer om laptops, en telefoons. Ook stuitte de politie tijdens de doorzoeking op circa 2500 gekopieerde DVDs en drie professionele copyboxes waarbij meerdere dvds tegelijkertijd kunnen worden gekopieerd. Omdat het vermoeden bestond dat de man ook hierin handelde, verleende de Stichting BREIN assistentie. De verdachte, een 46-jarige Tilburger, is in verzekering gesteld.

Het woninginbrakenteam van het politiedistrict Tilburg kwam de verdachte door tips op het spoor. De politie vermoedt dat de man handelde in van diefstal afkomstige goederen. Daarnaast hield de man zich kennelijk bezig met het bedrijfsmatig kopiëren van recente (speel)films die door hem op bestelling konden worden geleverd. Zo werden de films Spiderman 3 en Next aangetroffen, die beiden nog maar sinds kort in de bioscoop draaien.

De politie in Tilburg heeft het terugdringen van het aantal woninginbraken tot het belangrijkste speerpunt van 2007 gemaakt. In het kader hiervan krijgt ook de heleraanpak prioriteit.

De Stichting BREIN leverde ter plaatste assistentie en verzorgt technische expertise en aangifte namens de gedupeerde
filmmaatschappijen. BREIN bestrijdt piraterij namens rechthebbenden op muziek, film, video en interactieve software. BREIN speurt naar on- en offline piraterij, neemt civiele actie en levert informatie en expertise voor strafrechtelijke actie door strafrechtelijke autoriteiten zoals FIOD-ECD en Politie. BREIN verzorgt tevens voorlichting aan pers, politiek en publiek.

Auteur: Willem van Hooijdonk