Gemeente Beek


Buurtbus Catsop-Genhout met vrijwilligers van start

Vanaf maandag 21 mei 2007 wordt de bus op de route Catsop-Genhout (lijn 92) overdag door Beekse en Steinse vrijwilligers bestuurd. Dit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Sinds de start van Veolia rijdt (op maandag tot en met zaterdag overdag) een reguliere lijndienst met een kleine bus op lijn 92 Catsop Genhout. In de avonduren en op zondag rijdt deze lijn als belbus. Door een tekort aan buurtbusvrijwilligers was het niet mogelijke om deze lijn vanaf het begin te laten starten als buurtbus. Dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers uit Beek en Stein is nu de stichting buurtbus 92 opgericht.

De gemeenten zijn blij dat door de inzet van vrijwilligers de kleine kernen voor iedereen bereikbaar blijven. Dit is ook belangrijk voor de mobiliteit en daarmee samenhangend ook het voorkomen van het isolement van ouderen. In dit kader is het vrijwilligerswerk zeer waardevol.

Buurtbus

De buurtbus rijdt op maandag tot en met zaterdag, tussen 6.30 uur en 18.30 uur een vaste route op vaste tijden. Langs de route kunnen mensen op elk gewenst halte in- en uitstappen. De gangbare OV-plaatsbewijzen (strippenkaarten, week-, maand- en jaarkaarten) zijn niet geldig in de buurtbus. Studenten- en OV-jaarkaarten zijn wel geldig. Vervoersbewijzen verkopen de chauffeur van de buurtbus. Het vervoerbewijs is geldig voor de hele rit, ongeacht de reisafstand van de rit.

De tarieven per 1 januari 2007 zijn:


* enkele rit voltarief 1,60

* enkele rit reductietarief 1,00

* 4-rittenkaart voltarief 5,00

* 4-rittenkaart reductietarief 3,00

Belbus

In de avonduren (vanaf 18.30 uur) en op zondag blijft lijn 92 op bestelling rijden. De belbus rijdt op vaste tijden en trajecten. In de belbus gelden de normale OV-tarieven. Strippenkaarten en abonnementen zijn dus gewoon geldig.

Uitnodiging officiële start

Op maandag 21 mei om 11.00 uur wordt in t Kaar, op de grens tussen Beek en Stein, dit heugelijke feit gevierd. Wij nodigen u uit om daar bij aanwezig te zijn.