Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 22-05-2007

Politie lost afpersingszaak en diefstallen op

Cuijk/Heerhugowaard Met de aanhouding van vier mannen heeft de politie een afpersingszaak in Heerhugowaard opgelost. Op de A2 ter hoogte van Amstelveen werden op 10 april drie mannen uit Cuijk, 30, 36, 45, aangehouden in hun auto. In Amstelveen werd op 23 april een 49-jarige man uit die plaats aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot afpersing.

Op 10 april bezochten de verdachten uit Cuijk een gezin in Heerhugowaard. De 30-jarige verdachte ging bij het gezin aan de deur gekleed in politie-uniform. Hij had een vervalst politielegitimatiebewijs voorhanden. De mannen probeerden achter het adres van de zoon van de familie te komen en bedreigden hierbij de familie met de dood. Aanleiding voor het bezoek was een leeggeroofde hennepkwekerij van de 49-jarige verdachte uit Amstelveen. De verdachten dachten dat de zoon van het gezin uit Heerhugowaard hiervoor verantwoordelijk was.

Bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten heeft de politie een vuurwapen en andere wapens inbeslaggenomen. Bij de 45-jarige verdachte is gestolen kleding aangetroffen. Deze kleding was weggenomen uit winkels in Nistelrode en Nieuwkuijk in januari van dit jaar.

Alle verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag zag een getuige dat er twee mannen in de Vughterstraat op een auto stonden te springen en waarschuwde de politie. Het tweetal, 19 en 23 jaar oud en beiden wonende in s-Hertogenbosch, kon worden aangehouden. Zij waren behoorlijk onder invloed van alcohol. Onderzoek in de Vughterstraat wees uit dat er aan tenminste drie autos schade was ontstaan.

Winkeldieven opgepakt met wapen en drugs

s-Hertogenbosch Maandagmiddag zijn in een winkel in de Arena in hun woonplaats s-Hertogenbosch twee mannen van 35 en 33 jaar aangehouden. Zij werden door een personeelslid betrapt bij het stelen van scheermesje, tandpasta en tandenstokers. De politie heeft het tweetal meegenomen naar het politiebureau. Bij de 35 jarige verdachte werd een mes aangetroffen dat hij volgens de Wet Wapens en Munitie niet in zijn bezit mag hebben. De 33 jarige verdachte was in het bezit van 7 gripzakjes cocaïne. Het mes en de drugs zijn in beslag genomen. Beiden zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld.

Verdachte van diefstal cq heling aangehouden

Oss De politie heeft maandagmiddag een 27 jarige inwoner van Oss aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van oud ijzer en aluminium. In het afgelopen weekeinde waren de goederen vanaf zijn terrein aan de Koornstraat in Oss gestolen. De eigenaar ging zelf op onderzoek uit en vond zijn spullen terug bij een handelaar in oud ijzer in Oss. Daar kon de identiteit van de 27 jarige Ossenaar, die het oud ijzer bij hem had afgeleverd, worden vastgesteld. De verdachte is in het belang van onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Oss Maandagmiddag omstreeks 15.30 uur zijn een 16 jarige jongen uit Berghem en een 17 jarig meisje uit Oss in het parkje langs het Heschepad in Oss mishandeld door drie onbekende jongelui. De beide slachtoffers kwamen in het parkje drie hen onbekende jongeren op een fiets tegen. Zonder dat daar enige aanleiding voor was werd de jongen uit Berghem tegen zijn hoofd geslagen. Toen de 17 jarige Osse er tussen kwam kreeg ook zij een klap in het gezicht. Daarna werd de jongen nog enkele flink geslagen en geschopt. Hij raakte daardoor zodanig gewond dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had een gebroken kaak opgelopen. De politie in Oss is op zoek naar personen die getuige geweest zijn van de mishandeling dan wel andere informatie kunnen verstrekken die kan leiden tot de vaststelling van de identiteit van een of meerdere van de drie verdachten. Zij kunnen bellen met het landelijk politienummer 0900-8844.

Bedreiging

Oss In de nacht van maandag op dinsdag is in zijn woonplaats Oss een 34 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 31 jarige vriendin te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten.

Verdachte van mishandeling aangehouden

Mill Maandagmiddag heeft de politie aan de Margrietstraat een 56 jarige vrouw uit Mill aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar 49 jarige buurvrouw te hebben mishandeld.

Laatst gewijzigd 22-05-2007 15:23 | © Politie Brabant-Noord