Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 23 mei 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

s-Gravenweg 157, schuur vervangen door garage.

Van Speijkstraat 13, woning op begane grond en op verdieping uitbreiden.

Litho 10, carport bouwen.

Litho 10, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Kalmanstraat 9, dakkapellen aanbrengen.

Griet Manshande erf 54, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Tollensstraat 2, dakkapel voorzijde uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. s-Gravenweg 157, schuur vervangen door garage.


2. Litho 10, dakkapel voorzijde aanbrengen.


3. Max Havelaarburg 23, woning zijkant uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen en de ontwerpbeschikkingen met ingang van donderdag 24 mei 2007, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNINGEN

Verzenddatum 11 mei 2007:

Goudenregenstraat 80-84, 3 woningen slopen (sloopvergunning).

Atolpad 4, semi permanent gebouw (kinderopvang) slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 14 mei 2007:

Hebriden 8, woning voorzijde uitbreiden en dakkapel aanbrengen.

Merelhoven 485, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen

verleend

Aan de gemeente:

Nabij Dubbelspoor 34 naast het fietspad


1 berk (Betula pendula) de boom is aangetast door wilgenhoutrups. Herplantplicht met 1 berk.

Aan overigen:

Heer Halewijnburg 32


1 ceder wegens overlast. Geen herplantplicht.

Voor meer informatie over kapaanvragen en of vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 2848637.

Voor de verleende kapvergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Evenementenvergunning
verleend


· Gemeente Capelle aan den IJssel: voor het houden van De Dag van het Park op zondag 27 mei 2007 in het Schollebos van 12.00 uur tot
17.00 uur;


· Pleasuregroup: voor het houden van een Beachvolleybal evenement (Sport, family Fun en Entertainment) op het Stadsplein van vrijdag 15 juni 2007 tot en met maandag 18 juni 2007 van 9.00 uur tot
24.00uur;


· Stichting Cultuur en Evenementen Capelle: voor het houden van de Capelse zomerkermis 2007 op het parkeerterrein achter en naast het gemeentehuis aan de Lijstersingel van
dinsdag 21 augustus 2007 tot en met zondag 26 augustus 2007.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 15 mei 2007 (datum besluit 15 mei 2007):

kentekennummer 78-PS-BX voor de heer L.W.D. Gelderman, Tsjaikovskistraat 134.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Wijziging van de grenzen van de bebouwde kom(men)

ex artikel 20a Wegenverkeerswet 1994

Het college van burgemeester en wethouder maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 23 april 2007 voor de toepassing van de Wegenverkeerswet 1994 de grenzen van de bebouwde kom(men) van de gemeente opnieuw heeft vastgesteld.

De grenzen van de bebouwde kom(men) waren voor het laatst vastgesteld bij het besluit van het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 13 mei 1986. De bevoegdheid tot vaststelling van deze grenzen berust inmiddels bij de gemeenteraad.

Sinds de laatste vaststelling van de grenzen van de bebouwde kom(men) hebben zich ruimtelijke en andere ontwikkelingen voorgedaan, die een wijziging van de grenzen van de bebouwde kom(men) noodzakelijk maakten. Voorbeelden van deze ruimtelijke en andere ontwikkelingen zijn:

a. de woonbebouwing op het Paradijsselpark en de woonbebouwing op t Zandrak;

b. de realisering van de wijk s-Gravenland;

c. de realisering van de wijk Fascinatio;

d. de realisering van het bedrijvenpark Rivium;

e. de realisering van de bebouwing op het vak M van het Hoofdweggebied (Barbizonlaan);

f. de kantoorbebouwing op het Rhijnspoor;

g. de onttrekking aan het openbaar verkeer van de langzaamverkeersverbinding tussen de Dotterlei en Rotterdam (raadsbesluit van 11 december 1989).

In verband met de woonbebouwing op het Paradijsselpark en op t Zandrak is de grens van de bebouwde kom op de Groenedijk verplaatst naar de grens met de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel.

De wegen in de wijken s-Gravenland en Fascinatio, op het bedrijvenpark Rivium, in het vak M van het Hoofdweggebied (omgeving Barbizonlaan) en op het kantorenpark Rhijnspoor zijn thans (officieel) opgenomen binnen de bebouwde kom.

Ná de laatste vaststelling van de grenzen van de bebouwde kom(men) zijn er meerdere aansluitingen van buiten de bebouwde kom op binnen de bebouwde kom gelegen wegen gerealiseerd. Deze zo geheten lekken in de komgrenzen dienden te worden gerepareerd.

Voorbeelden hiervan zijn:

a. de aansluitingen (voet-/fietspaden) vanuit het Hitlandbos op de binnen de bebouwde kom gelegen Klaas Klinkertkade;

b. het voet-/fietspad t.h.v. de Aristotelestuin (Capelle-Schollevaar) richting Nieuwerkerk aan den IJssel en omgekeerd;

c. de Poortmolen, het voet-/fietspad Watermolen en de Prins Constantijnweg (Capelle-Schenkel/Noord);

d. de nieuwe aansluitingen bij het parkeerterrein van het metrostation Capelsebrug;

e. de aansluiting van de Burgemeester van Beresteijnlaan op de Abram van Rijckevorselweg.

De raad heeft de grens van de bebouwde kom op deze aansluitingen thans ook (officieel) bepaald.

De raad heeft ook bepaald dat het weggedeelte bij/onder het viaduct bij de Algerabrug binnen de bebouwde kom zal liggen.

Vorenbedoelde wijzigingen van de grenzen van de bebouwde kom(men) treden in werking na de datum van deze bekendmaking.

Deze zomer wordt het Algeracorridorproject uitgevoerd. Na de uitvoering van het Algeracorridorproject, zal de Algeraweg bestaan uit:

a. de oostelijke rijbaan met een rijstrookbreedte van 3,20 meter;

b. de westelijke rijbaan, bestaande uit twee rijstroken. De westelijke rijstrook hiervan heeft een breedte van 3,10 meter en de oostelijke rijstrook een breedte van 2,75 meter;

c. tussen de oostelijke en westelijke rijbaan zullen de (huidige) busbanen zijn gelegen c.q. gehandhaafd, van beide rijbanen gescheiden door een verhoogde band;

d. een verlengde opstelstrook in de richting van het Capelseplein.

In verband met de breedte van de rijstroken op de Algeraweg na uitvoering van het Algeracorridorproject is het om reden van verkeersveiligheid noodzakelijk een maximumsnelheid voor het (gewone) autoverkeer in te stellen van 50 km/h. Daartoe dient de Algeraweg binnen de bebouwde kom te worden opgenomen. De raad heeft hiertoe ook op 23 april 2007 besloten. Deze wijziging van de grens van de bebouwde kom (inhoudende dat de Algeraweg binnen de bebouwde kom zal zijn gelegen) treedt evenwel in werking op een door het college te bepalen tijdstip. Dit tijdstip wordt afgestemd op de (naderende afronding van de) uitvoering van het Algeracorridorproject. De gemeente maakt het tijdstip waarop de wijziging(en) van de grens van de bebouwde kom op de Algeraweg in werking treedt openbaar bekend.

Het raadsbesluit van 23 april 2007, de daarbijbehorende tekening en het voorstel van 20 maart 2007 aan de raad liggen ter inzage bij het Informatiecentrum.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen het raadsbesluit van 23 april 2007 bij de raad (Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel) een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet binnen een termijn van zes weken worden ingediend. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit is bekendgemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten a) de naam en het adres van de indiener, b) de dagtekening, c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d) de gronden van het bezwaar. Ingeval van onverwijlde spoed kan een belanghebbende eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus
50950, 3007 BL Rotterdam.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel