Ingezonden persbericht


Easynet en FIA World Rally Championship kondigen technologische samenwerking aan

Amsterdam, 22 mei 2007 Easynet heeft de details van het technologische samenwerkingsverband met de FIA World Rally Championship (FIA WRC) onthuld tijdens het Symposium/ITxpo 2007 van Gartner in Barcelona. Easynet, bekend om zijn managed netwerk- en hostingoplossingen, biedt de FIA WRC uitgebreide bandbreedte- en managed-hostingoplossingen. Het hypermoderne IP-netwerk van Easynet vormt de basis voor www.wrc.com, een veelbezochte website voor rallyfans.

Iedere maand bezoeken wereldwijd 500.000 toeschouwers de innovatieve multimediawebsite van WRC. Deze website biedt onder andere streaming Rally Radio, video-interviews met bestuurders en mogelijkheden voor 'updates' via desktop en mobiele telefoon. Betrouwbaarheid en beheer zijn essentieel voor het succes van deze voor rallyfans belangrijke website.

Simon Long, Managing Director van International Sportsworld Communicators, dat de wereldwijde rechten voor de FIA World Rally Championship bezit: "Van camera's in de auto's en satelliet-tracking-systemen tot en met online interactieve belevenissen: technologische vernieuwing is synoniem met de WRC. De website en de bijbehorende systemen brengen de sport voor miljoenen rallyfans tot leven. Het is een cruciaal onderdeel van ons bedrijf, dus hebben we een partner nodig waarop wij voor 100 procent kunnen rekenen. Die partner hebben we gevonden in Easynet. Dit bedrijf voldoet in iedere fase aan al onze verwachtingen."

David Rowe, CEO van Easynet: "De FIA World Rally Championship is een etalage van innovatieve technologie. Easynet helpt de sport toegankelijk te maken voor fans in de gehele wereld, met minutieus projectmanagement, vakkundig beheerde oplossingen en pure passie voor deze opwindende sport."

In maart 2007 werd Easynet benoemd tot de officiële Networking en Hosting Company van de FIA World Rally Championship in een nieuw, driejaarlijks internationaal sponsorschap.


- Einde - Redactionele aantekeningen
Bezoek Easynet in stand PS4 tijdens Gartners Symposium ITxpo 2007 in Barcelona van 20 tot 23 mei 2007. Meer informatie en inlichtingen over dit evenement vindt u op www.gartner.com/eu/symposium.

Over Easynet
Easynet is een internationale aanbieder van beheerde netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekend beheerde oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op ons vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op onze aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens een vestiging in Sjanghai, China.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders; voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia.

Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep, met een totale marktwaarde van meer dan £11 miljard.

Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.

Progress Communications
Sanjay Korteweg
Adviseur
Tel.: 020 36 31 152
E-mail: sanjay@progresscommunications.nl www.progresscommunications.nl