Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 22 mei 2007.

Zaanstreek-Waterland, 22-05-2007

Met onder meer: oplichtster aangehouden, getuige ziet inbrekers en straatroven opgelost.

Oplichtster aangehouden

Purmerend, maandag 21 mei 2007, 15:13 uur.

De politie heeft een 22-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden als verdachte van oplichting. De vrouw zou meerdere malen op diverse plaatsen in Purmerend door het vertellen van zielige verhalen mensen hebben bewogen geld aan haar te geven. Zeker vijftien slachtoffers hebben de afgelopen tijd melding of aangifte bij de politie gedaan. De vrouw verklaarde in het eerste verhoor dat zij veel mensen geld afhandig had gemaakt om haar drugsverslaving te bekostigen. De Purmerendse werd ingesloten en in verzekering gesteld. Zij wordt gehoord over alle zaken waarvan zij verdacht wordt en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Getuige ziet inbrekers

Purmerend, maandag 21 mei 2007, 19:16 uur.

Dankzij een oplettende getuige heeft de politie een 20-jarige man uit Gouda aangehouden als verdachte van inbraak in een gebouw aan het Waterlandplein. De getuige zag twee jongemannen aan de toegangsdeur van een kantoorpand rommelen en even later naar binnen gaan. Hij belde direct de politie en gaf het signalement van de mannen door. De agenten zagen één van de mannen er hardlopend vandoor gaan en hem even later op een fiets wegrijden. Hij kon na een achtervolging op het Nassauplantsoen worden aangehouden. De verdachte had de fiets gestolen van een jongen die bij het pop- en cultuurpodium P3 stond te wachten. Uit het kantoorgebouw worden onder meer een telefoon en een portemonnee vermist. De man uit Gouda, die in de politieregio Hollands Midden bekend staat als veelpleger, werd ingesloten en in verzekering gesteld. De tweede verdachte wist vooralsnog aan de politie te ontkomen.

ME oefent

Volendam, 24 mei 2007.

De ME gaat donderdag een oefening houden in het Voetbalstadion in Volendam. In de directe omgeving van het stadion wordt onder meer geoefend in het omgaan met supporters in bussen. In een
horecagelegenheid in het centrum wordt een ME-opgetreden in een kleine ruimte nagebootst. Ongeveer 100 studenten die zich hebben aangemeld als vrijwilliger zullen als 'relschoppers' fungeren.

Huiselijk geweld op straat

Wormerveer, maandag 21 mei 2007.

De politie heeft een man uit Wormerveer in zijn woning aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn vriendin. De vrouw werd op straat door de man geslagen en op de grond geduwd. Omwonenden belden daarop de politie die de man na de aanhouding heeft ingesloten. De verdachte zou mogelijk onder invloed zijn van verdovende middelen en kwam al eerder met de politie in aanraking wegens mishandeling.

Graffiti

Volendam, maandag 21 mei 2007, 20:31 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar het aanbrengen van graffiti op een muur van het Bowlingcentrum aan de Heideweg. Op een 14-jarige jongen uit Volendam, die ter plaatse werd aangehouden, werden verfsporen aangetroffen. Er zouden volgens getuigen meer jongelui bij de bekladdingen betrokken zijn. De Volendammer werd ingesloten en een nader onderzoek wordt ingesteld.

Gasexplosie

Monnickendam, dinsdag 22 mei 2007, 10:27 uur.

De politie heeft na een gasexplosie in een woning op het Zuideinde een onderzoek ingesteld. In de woning waren ten tijde van de ontploffing de 73-jarige bewoner en diens 39-jarige zoon. Zij werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat beiden aan de explosie nagenoeg geen letsel hadden overgehouden. Uit een door de bewoner gemaakte aanpassing aan de gasleiding was gas vrijgekomen dat zich voornamelijk tussen het plafond van een aanbouw aan de achterzijde van de woning had opgehoopt. Vermoedelijk door de waakvlam in de geiser ontplofte het gas en kwam het plafond naar beneden. Bij de aangrenzende aanbouw van de buren ontstond schade aan plafond, dak en ruiten. Kleine brandjes werden geblust en de brandweer inspecteerde met warmtezoekers de huizen.

Straatroven opgelost

Purmerend.

De politie denkt met de aanhouding van tien jongens in leeftijden van 16 tot en met 20 jaar oud en allen woonachtig in Purmerend een aantal straatroven te hebben opgelost. In februari tot begin april vonden in en ruim om het centrum ruim 20 berovingen plaats. In twee gevallen werden vrouwen van hun tas beroofd en in een derde geval mislukte de tasjesroof. Verder werden leeftijdgenoten, soms onder bedreiging van een mes, beroofd van hun telefoon, fiets en/of geld. De eerste verdachte werd aangehouden op 13 april. De laatste werd op 8 mei ingesloten. Acht verdachten zitten nog vast.

Autokrakers gevat

Purmerend, dinsdag 22 mei 2007, 03:21 uur.

Twee 22-jarige Amsterdammers zijn door de politie aangehouden als verdachten van autokraak. Een getuige had de mannen op de Rotanstraat gezien bij een auto waarvan het alarm afging. Hij belde de politie en de mannen gingen er vandoor in een auto. Dankzij de opgegeven signalementen van de mannen en de auto kon een surveillance-eenheid de verdachten aan de kant zetten. Beiden probeerden te vluchten maar konden na een korte en een wat langere achtervolging worden aangehouden. De auto van de verdachten en schroevendraaiers werden door de agenten in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Laatst gewijzigd 22-05-2007 15:44 | © Politie Zaanstreek-Waterland |