Gemeente Hardenberg

Werkzaamheden op NAM-locatie bij Ane

De komende weken vinden er werkzaamheden plaats op de locatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) aan de Anerveenseweg bij Ane, gemeente Hardenberg. Het gaat om de NAM-locatie met de naam Coevorden-20, genoemd naar het onder de omgeving liggende Coevorden gasveld.

In de jaren 1981, 1982, 1988 en 1990 zijn op deze locatie al vier putten naar het gasveld geboord. De NAM treft nu de voorbereidingen voor het boren van een vijfde gaswinningsput. Als de boring succesvol verloopt, vindt er vervolgens een productietest plaats. Als ook hiervan het resultaat positief is kan de vijfde put naar verwachting vanaf dit najaar in productie genomen worden.

Voor de boorwerkzaamheden zal gedurende ongeveer twee maanden een tijdelijke boortoren van ruim dertig meter hoog 24 uur per dag op zoek gaan naar aardgas. Rondom de boortoren staat tijdelijk allerlei materieel dat nodig is voor de werkzaamheden. Om alles op de locatie te krijgen, vinden er momenteel per dag een tiental extra transporten plaats. O p en rondom de locatie zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen om de gevolgen voor het milieu en omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Zo zorgen continue geluidsmetingen ervoor dat de werkzaamheden binnen de wettelijke geluidsnormen plaatsvinden. En voor de transporten van het materieel is een speciale route geselecteerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer B. Hilberts, van de afdeling Grondzaken en Vergunningen van de NAM, via telefoonnummer 0592-369111. Voor dringende gevallen is dit nummer ook buiten kantooruren bereikbaar.