Vereniging Nederlandse Gemeenten

Twaalf jonge raadsleden genomineerd

23.05.2007

Twaalf jonge raadsleden gaan op voor de titel Jong Raadslid van het Jaar. De genomineerden sprongen op positieve wijze in het oog van de organisatoren. In totaal kwamen er maar liefst meer dan 40 aanmeldingen binnen. Een onafhankelijke jury beslist welke drie kandidaten doorgaan naar de finale. De winnaar wordt op 6 juni a.s. bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres in Utrecht door minister Ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De namen van de genomineerden zijn:

* Jo-Annes de Bat, raadslid in Goes

* Ingrid de Bondt, raadslid in Utrecht

* Roy Bouten, raadslid in Horst aan de Maas
* Fanida Kadra, raadslid in Weert

* Mohammed Mohandis, raadslid in Gouda

* Michiel Mulder, raadslid in Amsterdam

* Toine van de Ven, raadslid in Vught

* Jacqueline Verbeek-Nijhof, raadslid in Zeist
* Stijn Verbruggen, raadslid in Nijmegen

* Aline Pastor, raadslid in Den Haag

* Roxanne van Wunnik , raadslid in Maastricht
* Michael Yap, raadslid in Roosendaal

De genomineerden zijn allemaal jonger dan 36 jaar en hebben niet eerder dan maart 2002 zitting genomen in de gemeenteraad. Zij zijn zichtbaar, benaderbaar, origineel en succesvol in hun gemeente. Daarmee voldoen ze aan de criteria die de organisatie aan deze verkiezing stelde.

Deze selectie wordt voorgelegd aan een jury die is samengesteld uit ervaren volksvertegenwoordigers en bestuurders. Zij bepalen wie de drie finalisten zijn. Uit de drie finalisten wordt tijdens het VNG-jaarcongres in Utrecht de uiteindelijke winnaar gekozen.

Organisatie
De verkiezing wordt voor de tweede keer georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de VNG, Raadslid.nu en RaadsledenNieuws (een uitgave van Sdu Uitgevers). Met de verkiezing van Jong Raadslid van het Jaar wil de organisatie laten zien dat lokale politiek ook voor jonge mensen interessant en belangrijk is.

Den Haag, 22 mei 2007