Senternovem


22-05-2007 | Resultaten bijeenkomsten installateurs gepresenteerd: 'Eerst brengen, dan halen'

'Eerst brengen, dan halen': onder deze titel zijn de resultaten van drie bijeenkomsten met installateurs gerapporteerd. Het eerste rapport is woensdag 9 mei jl. aan de voorzitter van groep Midden van Uneto-VNI, de heer B. Bos, overhandigd door Jan Maassen, opdrachtmanager EIA. Verder zijn de resultaten gepresenteerd aan het bestuur van groep Midden van Uneto-VNI.
Uitreiking rapport aan de heer Bos van Uneto-VNI. uitreiking rapport aan de heer Bos van Uneto-VNI.

Installateurs en EIA (Energie Investeringsaftrek) lijkt een goede combinatie. Installateurs zijn immers voortdurend bezig met energietechnieken en de EIA stimuleert toepassing van energie-efficiënte technieken. Toch blijkt uit imago-onderzoek dat installateurs de EIA niet kennen. Reden om samen met Uneto-VNI bijeenkomsten te organiseren voor middelgrote installateurs. Deze bijeenkomsten zijn in maart 2007 uitgevoerd.

Tijdens deze bijeenkomsten is met de installateurs een plan van aanpak opgesteld. Dit is gebeurd via een moderatorsessie onder leiding van Rob de Reu. Het doel is dat eind 2007 het financieel instrumentarium, en met name de EIA, bij de installateur bekend is en door de installateur gebruikt wordt. Behalve de moderatorsessie zijn twee presentaties verzorgd: één waarin het brede pallet van stimuleringsregelingen getoond wordt en één waarin wordt aangegeven hoe de EIA door de installateurs benut kan worden. Deze opzet werd door één van de installateurs treffend samengevat: we moeten eerst zelf brengen, voordat we wat kunnen meenemen.

Het bestuur van Uneto-VNI was zeer te spreken over de resultaten die bereikt zijn met de installateurs. Het bestuur heeft daarom akkoord gegeven voor een vervolg van deze bijeenkomsten. In het plan van aanpak, zoals met de installateurs is opgesteld, wordt onder andere een verandering van werkwijze van de installateur genoemd. De installateur moet meer adviseur worden en meer aan het begin van het bouwproces plaatsnemen. Deze aanbeveling komt overeen met ontwikkelingen die binnen Uneto-VNI gaande zijn, zoals integraal bouwen en methodisch ontwerpen en op het gebied van de EPBD. Uneto-VNI wil dit nu samen met SenterNovem gaan oppakken. Contact

Meer informatie over dit project: Rob Smit, adviseur team EIA.