Tweede Kamer der Staten Generaal

OPENING TENTOONSTELLING IN TWEEDE KAMER OVER HOMOSEKSUALITEIT IN NAZI-DUITSLAND EN BEZET NEDERLAND

De tentoonstelling ?Wie kan ik nog vertrouwen?? gaat over homoseksualiteit in nazi-Duitsland en bezet Nederland en is een initiatief van IHLIA (Internationaal Homo / Lesbisch Informatiecentrum en Archief).
De opening wordt op dinsdag 22 mei aanstaande om 17.00 uur verricht door het Kamerlid Kathleen Ferrier (CDA), lid van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De Voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, spreekt een kort welkomstwoord uit.

?Wie kan ik nog vertrouwen?? vertelt het verhaal van vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland tussen 1933 en 1945. De tentoonstelling is gebaseerd op recent onderzoek. Met persoonlijke getuigenissen en uniek beeldmateriaal wordt een beklemmend beeld van die tijd geschetst. Foto?s, filmfragmenten en documenten laten het politieke en maatschappelijke klimaat zien waarin deze mannen en vrouwen zich staande probeerden te houden. Ook plaatst de expositie vraagtekens bij de tegenwoordige tijd: kunnen homoseksuele mannen en vrouwen blijven vertrouwen op de recent veroverde positie en rechtsbescherming?

Praktische informatie:
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot donderdag 23 augustus 2007 voor de ingang van de publieke tribune bij de plenaire zaal. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 ? 17.00 uur. Ingang gebouw Tweede Kamer aan de Lange Poten 4. Belangstellenden dienen wel een legitimatiebewijs mee te nemen.