Gemeente Tilburg

Datum
15 mei 2007
Hondenpoepactie Theresia

Op dinsdagmiddag 22 mei van 13.15 tot 14.45 uur

Het Centraal Meldpunt van de gemeente Tilburg ontvangt uit uw wijk veel klachten over niet opgeruimde hondenpoep. Dit veroorzaakt veel stankoverlast maar ook ergernis bij mensen die de vervuiling onder hun schoenen mee naar huis nemen. Daarom organiseren de Vrije school Tiliander, de bewonersstichting Theresia en de gemeente een hondenpoepactie. Deze actie vindt plaats op dinsdagmiddag 22 mei a.s. van 13.15 tot 14.45 uur

Actie wijk Theresia
Tijdens de hondenpoepactie gaan leerlingen (groep 8) van de Vrije School Tiliander de wijk in met wegwerpcamera's. De kinderen brengen in beeld wat zij onder overlast hondenpoep en zwerfafval verstaan. Van de foto's zal na de actie een collage worden gemaakt die de bewonersstichting Theresia aan wijkbewoners exposeert. Een dag voor de actie geeft een medewerker van de gemeente op school een voorlichting 'hondenpoep' en zwerfafval'. Op deze manier probeert de gemeente kinderen bewust te maken van deze overlast.

Voorkom een vervelende situatie
Voorafgaand aan de controle maakt de gemeente in week 21 uw wijk hondenpoep vrij. Vervolgens treedt vanaf deze datum de afdeling Stadstoezicht streng op tegen het niet opruimen van hondenpoep. De persoon die de hond uitlaat is volgens artikel 79 van de algemene Plaatselijke Verordening (APV) verplicht tot opruimen. Het niet opruimen kan leiden tot een vervelende situatie met een mini- procesverbaal als gevolg. De hoogte van een verbaal is E 75,- per overtreding.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met de heer Ad van Beers medewerker Stadstoezicht van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar tussen 10.30 uur en 11.30 uur onder telefoonnummer: 013 - 549 53 89 of per e-mail: ad.van.beers@tilburg.nl of de heer Luc Donders 013 - 549 53 93 of per e-mail luc.donders@tilburg.nl Hij is bereikbaar tussen 10.30 uur en 11.30 uur.


---- --