Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Geschikt voor onmiddellijke publicatie

Eindhoven, 18 mei 2007

Mechatronica Rechtzaak: Uitbesteders voor de rechter

>> 22 mei, Evoluon Eindhoven

Het Mechatronica 2007 Congres wordt voor de derde keer georganiseerd en is inmiddels een begrip. Het Management congres heeft net als voorgaande edities een duidelijke focus op de samenwerking tussen uitbesteders en toeleveranciers in de mechatronica industrie. Een kennisintensieve samenwerking tussen uitbesteders en toeleveranciers bevordert innovatie. In de huidige economie is geen ruimte meer voor de ouderwetse kostprijs gedreven manier van uitbesteden. Hoe kennisintensieve samenwerking innovatie bevorderend werkt wordt tijdens het programma geïllustreerd aan de hand van een aantal projecten waarin uitbesteders en toeleveranciers op deze wijze samenwerken.

Uitbesteders voor de Rechter
Twee OEM's spelen tijdens het congres een gesimuleerde rechtzaak. Zij verdedigen of verwerpen de stelling: "het klassieke uitbestedingsmodel leidt niet tot innovatie" voor de publieksjury. Natuurlijk worden zij in hun rollenspel bijgestaan door getuigen en zal de Rechter zijn oordeel vellen en motiveren. De rechtzaak vindt plaats op het Mechatronica congres 2007, het publiek vormt de jury en velt haar oordeel via sms.

De stelling die verdedigd of verworpen wordt: 'Het klassieke uitbestedingsmodel leidt niet tot innovatie' Rechter: Mr. Cees Samson, advocaat AKD Prinsen Van Wijmen. Aanklager van de stelling: Sikko Wittermans, Senior Vice President R&D BU X-Ray, Philips Medical Systems. Verdediger van de stelling: Michiel Peters, Managing Director Operations, Vanderlande Industries

Kijk voor meer informatie op www.mechatronica-event.nl

Ook op het congres:

Nieuwe applicatiegebieden, nieuwe markten en nieuwe klanten voor de mechatronica industrie

Onder leiding van Jack van Sprang en Marco de Wit

Het Programme for High Tech Systems geeft een krachtige, tijdelijke impuls aan de innovatie binnen de Nederlandse hightech machinebouw- en systeemsector. PfHTS bundelt en richt de kennisontwikkeling middels toponderzoek.

Tijdens een interactieve werksessie met het Programme for High Tech Systems worden 11 applicatiegebieden getoetst op relevantie voor de High Tech Industrie. Vervolgens worden daar relevante markten met de daarbij behorende klanten bij geïdentificeerd. Voor deze werksessie is een management spel ontwikkeld waar kleine groepen congresdeelnemers gezamenlijk nieuwe applicatiegebieden onderzoeken voor de mechatronica sector. Spelleider is Marco de Wit, Managing Director van Innoflow.

} Mechatronica Career Day: The Technology Experience Het Evoluon wordt weer omgetoverd tot het technologiecentrum dat het oorspronkelijk was. Bedrijven uit de mechatronica industrie en verschillende opleidingsinstituten laten op de expo zien wat ze aan technologie in huis hebben. Congresbezoekers en deelnemers aan de Mechatronica Career Day kunnen de hele dag technologie beleven en met experts praten over de technische ontwikkelingen. Op de expo presenteren exposanten hun bedrijf en werkzaamheden in de Career Carrousel. In dit inlooptheater presenteren ook de verschillende opleidingsinstituten hun studieprojecten.

Voor meer informatie kijk op: www.mechatronica-event.nl

Gegevens:
Mechatronica Event
22 mei 2007
Evoluon Eindhoven
09.00 - 17.00 uur

Organisatie:
WE ARE BV in samenwerking met de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Over WE ARE BV:
WE ARE BV is organisator van hoogwaardige congressen in de ICT markt en de High Tech markt (materiaaltechnologie, maak- en procesindustrie). De congressen van WE ARE behandelen innovatieve toepassingen en innovatieve technologieën met een commercieel marktpotentieel. Tijdens deze congressen worden partijen op managementniveau bij elkaar gebracht omdat innovatie begint bij strategie en visie. In dat opzicht noemt WE ARE BV zich -the business enabler-. Naast congressen in Nederland organiseert WE ARE BV ook congressen in België en Duitsland.

Over de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij
BOM voert het Make IT programma uit. Doelstelling van dit programma is versterking van de concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie door het bevorderen van kennisintensieve samenwerking van uitbesteders met hun toeleveranciers. Door deelname aan uitdagende samenwerkingsprojecten kunnen de toeleveranciers zich ontwikkelen in de richting van krachtige (applicatie) mainsuppliers. De Nederlandse economie en met name het industriële MKB zal daardoor aanzienlijk worden versterkt.

Noot voor de redactie,