Evangelische Omroep

Hilversum, 18 mei 2007

NIEUWE AFLEVERINGEN VAN 'MIJN LAATSTE WOORDEN'
Mijn Laatste Woorden wordt uitgezonden op dinsdag 22 en 28 mei, om 20.50 uur, op Ned. 2

Wat als je weet dat je niet lang meer zult leven? Omdat je ernstig ziek bent en alle hoop op herstel is opgegeven. Omdat je voelt dat het niet heel lang meer zal duren. Omdat je weet dat familie en vrienden binnenkort verder moeten zonder jou. Wat dan? Dan moet je afscheid nemen, voordat je echt te ziek bent...

Het EO-programma Mijn Laatste Woorden volgt ernstig zieke personen terwijl ze terugkijken op hun leven en afscheid nemen van hun dierbaren. Met welke levensvragen worden ze in deze situatie geconfronteerd? En wat willen ze hun familie en vrienden nog meegeven? In een videobrief laten ze een boodschap achter voor de nabestaanden die zo belangrijk voor ze zijn.

Na hun overlijden ontvangen de nabestaanden deze video. In Mijn Laatste Woorden bekijken ze dit voor hen betekenisvolle en diep indrukwekkende afscheidsdocument. Mijn Laatste Woorden is een programma dat op integere wijze ingaat op het thema afscheid nemen en zingeving. In de komende twee afleveringen worden weer twee unieke personen geportretteerd die op de grens van hun leven hun dierbaren een boodschap willen nalaten.

Bij de uitreiking van de prestigieuze Europese televisieprijs De Gouden Roos (Rose d'Or), heeft Mijn Laatste Woorden een eervolle vermelding gekregen in de categorie 'reality'.

AFLEVERINGSINFORMATIE

Aflevering 3, dinsdag 22 mei: Hedwich Herrmann
In de derde aflevering volgt Mijn Laatste Woorden Hedwich Herrmann. Hoewel Hedwig doodziek is, werkt ze nog steeds in het hospice, een huis waar mensen in de laatste fase van hun leven verzorgd worden. Juist nu ze zelf zo ziek is, begrijpt ze de mensen beter, zegt ze. Met haar collega's heeft ze inmiddels een hechte vriendschap opgebouwd. Haar kinderen kan ze moeilijk loslaten. Vooral met haar oudste zoon Andrew heeft ze een bijzondere band. Aan wie zal zij haar boodschap nalaten?

Aflevering 4, dinsdag 29 mei: Grietje Iwema
In deze aflevering volgen we Grietje Iwema. Grietje is nog maar net verhuisd als bij haar longkanker wordt geconstateerd. Hoewel ze te horen heeft gekregen niet meer lang te zullen leven, putten Grietje en haar familie hoop uit een ziekenzalving. Gelukkig heeft ze haar familie om zich heen met wie zij een hechte band heeft. Wat zal zij zeggen in haar afscheidsboodschap?

Noot voor redactie,