KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

21-5-2007

Dutch Youth Regatta - ruim 800 jeugdzeilers -

Afgelopen Hemelvaartweekend hebben meer dan 700 boten ca 820
jeugdzeilers uit 20 landen gestreden voor de kust van Workum op het IJsselmeer tijdens de Dutch Youth Regatta. Hiermee is dit een van de grootste zeilevenementen die in Nederland georganiseerd wordt en zonder meer de grootste regatta voor diverse jeugd zeilklassen. Voor de Optimist, Splash, Flash, Laser 4.7, 420, Vaurien, Cadet, 29er en Hobie 16 met spi werd gestreden om het Open Nederlands
Kampioenschap dan wel Klasse Kampioenschap; voor de Laser Radial gold het evenement als Klasse Evenement.

Onder goede weersomstandigheden zijn op de vier verschillende banen door alle klassen bijna alle geplande races gezeild waarmee een geldig evenement is gerealiseerd en iedere klasse een winnaar kon huldigen. Door de weinige wind op zondag konden die dag niet alle wedstrijden meer worden verzeild. De dagen daarvoor was er een sterke wind en moest er flink gewerkt worden door de zeilers.

Alle zeilers hebben hard en sportief gestreden om de prijzen en genoten van het fantastische evenement, dat dankzij de ZV Workum, sponsors en de vele vrijwilligers zo goed georganiseerd kon worden. De organisatie op het water was in goede handen van de wedstrijdcomités die ondanks de soms wisselende weersomstandigheden de wedstrijden goed en veilig hebben laten verlopen.

Volgend jaar wordt weer de Dutch Youth Regatta verzeild: 1 4 mei 2008.

De volledige uitslagen en meer informatie en fotos over de Dutch Youth Regatta 2007 zijn op onderstaande site te vinden.

Internetadres: www.dutchyouthregatta.org
E-mailadres:van.notten@tiscali.nl