Concept Regionale Toezicht Ruimte (RTR®) wint SSA Award 2007

Eindhoven, 22-05-2007 o Het Concept Regionale Toezicht Ruimte (RTR®), waar de politie Brabant Zuid-Oost zich sterk voor maakt, heeft de Safety & Security Amsterdam Award gekregen. De prijs is bedoeld als stimulans voor innovatie in de veiligheidssector. Dinsdag 8 mei jl. vond in NH Grand Hotel Krasnapolsky de feestelijke uitreiking plaats. De prijs maakt onderdeel uit van het nieuwe evenement Safety & Security Amsterdam 2007, dat van 8 tot en met 10 mei plaatsvond in Amsterdam RAI.

Het concept RTR®
In het concept RTR® gaat het om slimme cameratoezicht ontwikkeld als opstap naar de veiligheidsregio. Vanuit een centrale ruimte worden bewakingscameras op verschillende bedrijventerreinen uitgelezen. Het concept behelst een integrale en brede samenwerking tussen publieke organisaties (politie) en private partijen (bedrijven en particuliere beveiligers). Daarmee komt de veiligheidsregio een stuk dichterbij.

Origineel
Het unieke is vooral de rol die de beveiligingsindustrie speelt in het Concept Regionale Toezicht Ruimte (RTR®). Surveillanten van bewakingsdiensten rijden buiten kantooruren niet meer doelloos rond over collectief beveiligde bedrijventerreinen, maar komen gericht in actie als speciaal getrainde centralisten in de Regionale Toezicht Ruimte via geavanceerde camerasystemen daadwerkelijk onraad signaleren. Zonodig kunnen de surveillanten op directe ondersteuning van de politie rekenen.

De officiële opening de RTR vond plaats 25 oktober vorig jaar door directeur Politie J.C. Goed van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het concept is ontwikkeld door het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, thans de Stichting Criminee. Commissaris van politie Peter van den Ende is directeur van de stichting.

Meer info, bezoek www.criminee.nl