Ingezonden persbericht


Nieuw F5 Application-Ready Network verbetert netwerkprestaties SAP-applicaties Op maat gesneden application delivery-architectuur vergemakkelijkt optimalisatie SAP-applicatienetwerken

Schiphol-Rijk, 22 mei 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking, introduceert zijn Application Ready Network for SAP Solutions. Deze oplossing maakt gebruik van het SAP NetWeaver-platform en een Enterprise Service-Oriented Architecture (Enterprise SOA). Met deze architectuur en best practices van F5 Networks zijn IT-afdelingen ervan verzekerd dat de netwerken die SAP-oplossingen ondersteunen, altijd beveiligd, snel en beschikbaar zijn.

"Veel van de grootste internationale ondernemingen vertrouwen op SAP-applicaties voor de optimalisatie van hun bedrijfsactiviteiten", zegt Dan Matte, Senior Vice-President Marketing van F5 Networks. "Om de investeringen van klanten maximaal te benutten, leveren wij een architectuur die in de praktijk getest is. Deze wordt ondersteund door goed gedocumenteerde best practices voor de inzet van F5- en SAP-oplossingen. Met het Application Ready Network voor SAP-applicaties onderstrepen we ons streven om bedrijven te helpen bij het vergroten van hun productiviteit. Daarnaast willen we organisaties maximaal ondersteunen om de succesvolle inzet van hun applicaties te garanderen."

"Doordat F5 diverse netwerkservices in één platform kan integreren, worden SAP-applicaties die op een Application Ready Network draaien, veiliger en flexibel toegankelijk. Verder verbeteren de netwerkprestaties voor bedrijven met verschillende datacenters en met gebruikers die het netwerk via een WAN benaderen", aldus Joerg Nalik, directeur Partner Solution Management bij SAP Labs. "Samen met SAP biedt F5 aantoonbare ondersteuning voor onze visie op Enterprise SOA binnen het Enterprise Services Community Networking Lab - het ENL. Dat resulteert in concrete waarde voor klanten die de oplossingen van F5 en SAP in een echte productieomgeving toepassen."

De methodologie achter het nieuwe Application Ready Network van F5 is het resultaat van uitgebreide en uitvoerige testen in het SAP ENL. Het Application Ready Network is niet alleen ontwikkeld voor bestaande klanten die hun netwerk willen optimaliseren, maar ook voor prospects die de ideale netwerkconfiguratie en netwerkinzet voor hun SAP-applicaties willen realiseren. De gedocumenteerde netwerkarchitectuur en netwerkmethodologie zorgen ook voor betere coördinatie tussen de applicatie- en netwerkteams van IT-afdelingen. Het stroomlijnen van deze Application Delivery Networks kan leiden tot een betere ROI.

Voorbeelden van de prestatieverbeteringen die een Application Ready Network voor gebruikers van F5- en SAP-oplossingen biedt, zijn de volgende.

Minder wachttijd voor eindgebruikers - F5 verkleint de inlogtijd voor remote WAN-gebruikers van de NetWeaver Portal met bijna 75 procent. Meer efficiency en ROI voor IT-afdelingen - F5 vermindert het CPU-gebruik van SAP-gebaseerde servers tot 44 procent en vermindert het aantal connecties voor SAP-oplossingen aan de serverkant met factor 20. Snelle downloads van documenten - F5 maakt het veilig downloaden van documenten 4,5 maal sneller voor DSL-gebruikers en 40 keer sneller voor verbindingen met een hoge bandbreedte. Met een WAN-verbinding die een procent pakketverlies heeft, realiseerde de inzet van F5 175 keer betere prestaties.

"Applicatieprestaties kunnen door verschillende factoren negatief beïnvloed worden. Bijvoorbeeld door beperking van de bandbreedte, grote vertraging of andere redenen die buiten de invloed van de applicatie zelf liggen", aldus Yvonne Genovese, Vice-President en 'distinguished' analist van Gartner. "Om acceptabele prestatieniveaus te realiseren, is het nodig om de specifieke kenmerken van een applicatie ook vanuit het netwerkperspectief te bekijken. Verder moeten organisaties beseffen dat mensen en processen ook grote gevolgen hebben voor de vraag of de uitrol van een applicatie succesvol is of niet. Best practices zijn dus cruciaal om de gebruikte technologieën te ondersteunen."

Beschikbaarheid
F5 Application Ready Network for SAP Solutions is per direct beschikbaar. Het aanbod best practices voor optimale netwerkprestaties voor SAP-oplossingen wordt steeds verder uitgebreid. Verder blijft het bedrijf Application Ready Network-ontwerpen voor andere applicatieleveranciers ontwikkelen (inclusief uitbreiding van het aanbod voor Microsoft). Op die manier maakt F5 de voordelen en flexibiliteit van zijn Application Ready Network-technologieën voor meer organisaties toegankelijk.

SAP ENL
De testen zijn uitgevoerd door de Enterprise Services Community waar F5 al sinds de oprichting deel van uitmaakt. De ES Community ontwikkelde het ENL, een gecontroleerde labomgeving voor het testen van netwerkproducten in een omgeving die gelijk is aan een productieomgeving. ENL is gebaseerd op SAP Discovery Server, een verzameling veelvoorkomende businessscenario's in de vorm van samengestelde applicaties. De voorgedefinieerde workflows zijn uitgevoerd via virtuele gebruikerssessies via HP LoadRunner en een Shunra WAN Emulator.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.